The Washington Times: Све више Американаца `исповеда` марксистичке ставове

ВЕЋ 23 ОДСТО АМЕРИКАНАЦА УВЕРЕНО ДА ЈЕ ПРИВАТНА СВОЈИНА „ШТЕТНА ПО ДРУШТВО“

* Центар Хришћанског универзитета у Аризони за културна истраживања испитао је 2.000 одраслих Американаца. Испоставило се да више од 33 одсто њих „одобрава догме марксистичке теорије

* Анкета YouGov из октобра 2020. показала да 26 одсто Американаца подржава „постепено разбијање капиталистичког система у корист социјалистичког“

_____________________________________________________

       ИЗНЕНАЂУЈУЋЕ, али истинито: све више Американаца `исповеда` марксистичке ставове, објавио је  The Washington Times.

       Миленијалци су посебно заинтересовани за марксизам. Све их је више који су противници приватне својине и традиционалног морала. Међутим, не желе да их називају „марксистима“.

       Центар Хришћанског универзитета у Аризони за културна истраживања испитао је 2.000 одраслих Американаца. Испоставило се да више од 33 одсто њих „одобрава догме марксистичке теорије, укључујући и оне везане за расизам и тражење Бога“.

       Истраживач Џорџ Барна, оснивач центра и директор истраживања, истакао је да је 10 одсто Американаца усвојило марксистичку идеологију и да се сада ослања на њу у својим свакодневним одлукама.

       Истовремено, само 1 одсто Американаца отворено проглашава марксизам за свој поглед на свет.

       Занимљиво је да је анкета YouGov из октобра 2020. показала да 26 одсто Американаца подржава „постепено разбијање капиталистичког система у корист социјалистичког“.

       Центар за културна истраживања је утврдио да се  27 одсто испитаника слаже да приватна својина доприноси економској неправди, а да 23 одсто верује да је штетна по друштво.

       Чак 41 одсто испитаника слаже се са тврдњом: "Белци користе расу за `гурање` својих економских и политичких интереса на штету обојених."

       „Ово је политички помак без преседана у америчкој историји. Видели смо неке знаке распламсавања социјализма у 20. веку, али сада верујем да је ово преломни тренутак “, рекао је Мансил, професор политичких наука на Хришћанском универзитету у Аризони.

       У Галуповој анкети из 2018. која је од Американаца тражила да дефинишу социјализам, 17 одсто је одговорило да је то „национализација средстава за производњу“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари