Трамп је преживео свoj Стаљинград, демократе њихов Стаљинград чека у Сенату САД

САМ ТРАМП ЈЕ ИМПИЧМЕНТ НАЗВАО ПОЛИТИЧКИМ САМОУБИСТВОМ ДЕМОКРАТСКЕ ПАРТИЈЕ

* Расплет игре са импичментом догодиће се у Сенату САД у којем већину имају Трампови републиканци (53:47). Уместо да брзо сахране импичмент – а не постоје никакве шансе да за њега гласају две трећине сенатора – републиканци ће направити јавну представу од раскринкавања прљавштина Демократске партије

* Суд над Трампом претвориће се у Сенату САД у суђење Бајдену и целој Демократској партији. Прво ће бити демонтиране оптужбе против Трампа за Украјину, а `суђење` ће бити настављено претресима о праћењу Трамповог изборног штаба током 2016-те

* Тако ће демократе до почетка лета остати не само без Бајдена као кандидата за председника САД, него ће морати да се одлуче хоће ли номиновати неког од својих левичара (Елизабет Ворен или Бернија Сандерса) или ће потражити фигуру која ће бити непозната и многим Американцима. А то ће бити њихова капитулација

____________________________________________________________________

        ГОРЊИ дом Конгреса САД већином гласова је подржао импичмент Доналда Трампа.

        Међутим, никаквог реалног одстрањивања председника САД од власти неће бити. Јер, кроз приближно месец дана ће горњи дом Конгреса САД  (Сенат) сахранити импичмент. А сам Трамп ће тријумфално кренути у освајање свог другог мандата у Белој кући.

        Трамп је гласање у Представничком дому о импичменту већ назвао „политичким самоубиством Демократске партије“.

        Бела кућа је гласање о импичменту истовремено назвала „једном од најсрамнијих епизода у историји САД“.

        Потпредседник САД Мајкл Пенс оценио је да нерадници-демократе покушавају преко импичмента јер схватају да Трампа не могу победити на изборима.

        Трамп је тражио да се Конгрес – уместо импичментом – позабави залоупотребом овлашћења од стране ФБИ који је у то време уходио чланове његовог изборног штаба.

        Савет је умесан. Јер, Трампов рејтинг је осетно порастао током неколико недеља бављења Представничког дома импичмент-процедуром.

        То што је 51 одсто Американаца за импичмент – не значи много. Амерички избори се решавају у неколико „колебљивих држава“, а у њима Трампове позиције углавном јачају.

        Расплет игре са импичментом догодиће се у Сенату САД у којем већину имају Трампови републиканци (53:47).

        Уместо да брзо сахране импичмент – а не постоје никакве шансе да за њега гласају две трећине сенатора – републиканци ће направити јавну представу од раскринкавања прљавштина Демократске партије.

        Затражиће да на то суђење дође цинкарош из америчких тајних служби (или Стејт департмана) који лансирао тврдњу да је Трамп уцењивао украјинског председника Владимира Зеленског. Што је још важније: да на саслушање дође бивши потпредседник САД Џо Бајден који претендује да га демократе номинују за шефа државе.

        Све је крајње просто. Демократе су оптужиле Трампа да је вршио притисак на Кијев да му помогне у проналажењу доказа против Бајдена и његовог сина Хантера. А Трамп ће у Сенату извести на оптуженичку клупу „корумпираног Бајдена“. Тиме ће неопозиво уништити Бајденове шансе да постане председник САД.

        Смрт Џоа Бајдена као председничког кандидата догодила би се „сама од себе“ да није било импичмент-процедуре. Вероватно крајем зиме.

        А суд над Трампом претвориће се у Сенату САД у суђење Бајдену и целој Демократској партији.

        Прво ће бити демонтиране оптужбе против Трампа за Украјину, а `суђење` ће бити настављено претресима о праћењу Трамповог изборног штаба током 2016-те.

        Тако ће демократе до почетка лета остати не само без бајдена као кандидата за председника САД, него ће морати да се одлуче хоће ли номиновати неког од својих левичара (Елизабет Ворен или Бернија Сандерса) или ће потражити фигуру која ће бити непозната и многим Американцима.

        То ће бити својеврсна капитулација и Трампова победа.    

        Трамп је преживео свој Стаљинград, а његови напријатељи ће бити разбијени.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари