Трамп објавио да ће САД основати телевизију која ће у свету потиснути „лажљиви CNN“

ПРИСТАЛИЦАМА НА ФЛОРИДИ `НАЦРТАО` КАКВУ НОВУ ГЛОБАЛНУ ТЕЛЕМРЕЖУ ЖЕЛИ

* На Флориди дословно рекао: „На путовањима по свету срећем се са страним лидерима који ме питају, имајући у виду CNN, због чега они тако мрзе вашу земљу? CNN изван САД више значи него унутар наше земље. Према свету су окренути `Слободна Европа` и `Глас Америке`. Створили смо их да са њима наша земља буде јача, али те радиостанице данас не раде баш најбоље“

* Трамп током протекле две године више пута „непријатељима америчког народа“ називао дневни лист The New York Times и телевизије CNN, NBC, CBS и ABC

_____________________________________________________________________

        ДОНАЛД Трамп је објавио да ће САД основати телевизију која ће свету `извозити` амерички поглед на свет и догађаје и америчке вредности. Нагласио је да ће то бити „алтернатива CNN“ који не подржава курс његове администрације.

        Амерички лидер из разумљивих разлога није изговорио да жели телевизију „окренуту свету“ попут руске глобалне телевизије Russia Today (RT). Да жели да нова америчка државна телевизија примарно конкурише RT.

        А објаснио је да Бела кућа процењује да радиостанице „Слободна Европа“ и „Глас Америке“ не раде свој посао са ефектима који су потребни Вашингтону.

        Трамп је све ово открио иступајући пред својим присталицама на Флориди.

        „Знате ли – рекао им је – шта је истински лоше за нашу земљу? На путовањима по свету срећем се са страним лидерима који ме питају, имајући у виду CNN, због чега они тако мрзе вашу земљу? CNN изван САД више значи него унутар наше земље. Према свету су окренути `Слободна Европа` и `Глас Америке`. Створили смо их да са њима наша земља буде јача, али те радиостанице данас не раде баш најбоље“.

        Вративши се поново на CNN, нагласио је:

        „У свету обраћају пажњу на оно што та телевизија пласира, а то је ужасно за нашу земљу. Зато ћемо морати да оснујемо своју телевизијску мрежу која ће емитовати праве новости јер је CNN штетан за нашу земљу. По свету ми говоре: твоји медији мрзе твоју земљу. То је срамота!“

        Трамп је на Флориди открио да ће око нове телевизије бити окупљени талентовани људи и обећао:

        „Имаћемо коначно прави глас Америке у свету, а не лажљиви“.

        Трамп је у новембру 2018-те први пут обзнанио да ће иницирати да САД створе своју „глобалну телевизијску мрежу алтернативну CNN“.

        „Глас Америке“ и „Слободна Европа“ над собом имају владину Агенцију за глобалне медије која се до прошле године звала Савет за емитовање.

        Обе радиостанице емитују на енглеском и већем броју страних језика, укључујући српски и руски.

        По законима САД, немају право своје програме емитују унутар Сједињених Држава.

        Трамп је за протекле две године више пута „непријатељима америчког народа“ називао дневни лист The New York Times и телевизије CNN, NBC, CBS и ABC.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари