Трамп упумпава у америчку економију седам пута више милијарди $ него Обама 2008.

КОНГРЕС САД ГЛАСАО ЗА 2 ТРИЛИОНА, А СИСТЕМ ФЕДЕРАЛНИХ РЕЗЕРВИ УБРИЗГАВА 4 ТРИЛИОНА

* Амерички лидер након што је потписао „историјски закон“: Сада имамо 300 милијарди долара за хитне исплате помоћи грађанима чија су годишња примања мања од 99.000 долара. Биће то по 3.400 долара за четворочлану породицу. Помоћи ћемо и онима који су због епидемије и кризе изгубили посао. Добиће по четири пуне месечне плате“

* Овајдиће се и велике америчке компаније. Њима је намењено око 500 милијарди долара. Уз само два услова: да тим новцем не откупљују сопствене акције и да не отпуштају раднике

_________________________________________________________________________

        ДОНАЛД Трамп је потписао је закон који омогућава упумпавање у економију и куповну моћ америчких породица више од 2 трилиона долара.

        Ништа слично се није догодило у целој историји САД, а та рекордна сума биће усмерена у „превладавање економских и других последица епидемије коронавируса“.

        Претходно су тај закон одобрила оба дома Конгреса САД.

        Да би било јасније о коликој суми се ради, вреди подсетити да је Конгрес САД за ублажавање последица „светске финансијске кризе“ из 2008-ме одобрио „само“ 800 милијарди долара.

        Трамп је, иначе, за изгласавање закона похвалио и демократе и своје републиканце, оценивши:

        „Оставили су по страни своје политике разлике и објединили се у интересу Америке. Сада можемо да помогнемо својим породицама, својим радницима и свом бизнису. Ово је историјски закон јер обезбеђује 300 милијарди долара за хитне исплате помоћи грађанима чија су годишња примања мања од 99.000 долара. Биће то по 3.400 долара за четворочлану породицу. Помоћи ћемо и онима који су због епидемије и кризе изгубили посао. Добиће по четири пуне месечне плате“.

        Одрасли Американци ће добити и по 1.200 долара државне помоћи.

        С обзиром на то да је Систем федералних резерви – централна банка САД – већ одобрио упумпавање 4 трилиона долара у економију САД, јасно је да укупна сума достиже фантастичних 6 трилиона долара.

        То је вредност 30 одсто годишњег бруто производа Сједињених Држава.

       Овајдиће се и велике америчке компаније. Њима је намењено око 500 милијарди долара. Уз само два услова: да тим новцем не откупљују сопствене акције и да не отпуштају раднике.

        Поклон-кредити малом бизнису биће у укупној суми мањи – 350 милијарди долара. Тачније, биће стопостотни поклон ако буду искоришћени за плате радницима и отплату камата по хипотекарним кредитима.    

        Америчке савезне државе добиће за борбу против епидемије 340 милијарди долара.

        Болницама је намењено 117 милијарди долара.

        САД имају више од 100.000 регистрованих заражених коронавирусом и по томе су прве у свету. Испред Италије и Кине, која је пала на треће место.


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари