У Сенату САД се отвара истрага о повезаности Бајденовог сина и милијарде $ одобрене Порошенку

ЏО БАЈДЕН ТИМ НОВЦЕМ `КУПИО` СМЕЊИВАЊЕ УКРАЈИНСКОГ ТУЖИОЦА ВИКТОРА ШОКИНА

Рон Џонсон

         КОМИТЕТ Сената САД за унутрашњу безбедност, у којем републиканци имају већину, подржао је резолуцију којом се тражи документација у вези с радом у украјинској енергетској компанији Burisma, Хантера Бајдена, сина бившег потпредседника Џоа Бајдена који ће бити кандидат Демократске партије за председника САД.

        Иницијатор резолуције је шеф тог комитета републиканац Рон Џонсон.

        Трамповој партији је потребно покретање истраге због сумњи да је постојао сукоб интереса између бизниса Хантера Бајдена у Украјини и деловања његовог оца према Украјини у име администрације Барака Обаме.

        Бајденов изборни штаб је одреаговао тврдњом да се ради о покушају републиканске већине да Трампу помогне да освоји други председнички мандат.

        Претходно је посланик Врховне Раде (парламента) Украјине Андреј Деркач објавио је неколико аудио снимака на којима донедавни председник Украјине, Петар Порошенко, разговара са Бајденом и шефом Стејт департмана Џоном Керијем.

        Објављени снимци сведоче да је Џо Бајден обећао Порошенку милијарду долара америчке помоћи Кијеву ако буде уклоњен државни тужилац Украјине Виктор Шокин који је био отворио истрагу о деловању Бајденовог сина у руководству компаније Burisma.

        Шокин је био уклоњен, а милијарда долара стављена на располагање Порошенковом режиму.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари