Трамп и Фаучи: У Сједињеним Државама од COVID 19 може умрети до 200.000 људи

ПРЕДСЕДНИК САД У ТЕКСАСУ: БРОЈ ИНФИЦИРАНИХ БИЋЕ 2,2 МИЛИОНА    

Доналд Трамп и Ентони Фаучи

* Доналд ТРАМП: „Борбу против епидемије и дејства власти моћи ћемо да сматрамо успешним ако број жртава буде мањи од 200.000. До 2,2 милиона би могло умрети ако не бисмо ништа предузимали. Наравно, и 200.000 је ужасна бројка, али ће успех бити ако број жртава буде мањи. Можда успемо да спустимо број умрлих и према 100.000. То би било изванредно“

* „Шаљемо Италији – изјавио је Трамп - много шта од онога што им је потребно. Помажемо и новцем. Ми веома помажемо Италији. Помажемо и Шпанији“

* Амерички Универзитет Џонса Хопкинса објавио је да је у САД већ заражено више од 139.000 људи, а да је умрло преко 2.400

_____________________________________________________________________

        НАЈУТИЦАЈНИЈИ у групи Беле куће за борба са пандемијом коронавируса - директор америчког Националног института за алергијске и инфективне болести Ентони Фаучи – изјавио је да од COVID 19 у Сједињеним Државама може умрети до 200.000 људи.

        У интервјуу телеканалу CNN, рекао је: „Судећи по овоме што имамо данас, рекао бих да можемо имати 100 до 200 хиљада смртних исхода“.

        Нагласио је да ће се коронавирусом у САД заразити милиони.

        Доналд Трамп, који верује Фуачију, изјавио је у Тексасу да ће у САД пик епидемије бити кроз две недеље.

        Позвао је сународнике да се у наредних 14 дана строго придржавају препорука лекара и додао:

        „Што се дисциплинованије будемо понашали – овај кошмар ће се пре завршити. Зато ћемо санитарна ограничења продужити до краја априла. Најгоре би било прогласити победу над епидемијом пре него што она заиста буде остварена“.

        Председник САД је потврдио Фуачијеву прогнозу:

        „Борбу против епидемије и дејства власти моћи ћемо да сматрамо успешним ако број жртава буде мањи од 200.000. До 2,2 милиона би могло умрети ако не бисмо ништа предузимали. Наравно, и 200.000 је ужасна бројка, али ће успех бити ако број жртава буде мањи. Можда успемо да спустимо број умрлих и према 100.000. То би било изванредно“.

        Трамп је, иначе, изјавио да САД помажу Италији:

        „Шаљемо им много шта од онога што им је потребно. Помажемо и новцем. Ми веома помажемо Италији. Помажемо и Шпанији“.

        Трамп је потврдио да има намеру да од ускршњих празника бар делимично обнови пословање америчког приватног сектора.

        Амерички Универзитет Џонса Хопкинса објавио је да је у САД већ заражено више од 139.000 људи, а да је умрло преко 2.400.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари