Фолксваген ће до 2030. понудити електричне или хибридне верзије свих својих модела

МИЛЕР: ДО 2025. ЛАНСИРАЋЕМО 50 ПОТПУНО ЕЛЕКТРИЧНИХ И ЈОШ 30 ХИБРИДНИХ ВОЗИЛА

         НЕМАЧКИ произвођач аутомобила Фолксваген саопштио је да ће до 2030. године понудити електричне верзије свих својих 300 модела возила.

         Компанија коју две године потреса скандал са софтвером који је варао тестове издувних гасова возила с дизел моторима, понудиће електричне или хибридне верзије за сваки модел својих 12 марки Ауди, Порше, Шкода, Сеат и других, у шта ће инвестирати 20 милијарди евра, изјавио је директор Матијас Милер.

         „То је наша обавеза да до 2030. године електрификујемо сва наша возила. Мислим да смо на добром путу, на путу напретка", рекао је Милер у изјави Франс пресу уочи отварања Сајма аутомобила у Франкфурту.

         Али, тај немачки ауто-џин не производи сам батерије за аутомобиле, већ ће их наручивати од снабдевача што ће га до 2030. године коштати чак 50 милијарди евра.

         Фолксваген ће до 2025. године понудити 80 нових електричних аутомобила, односно 50 са 100 одсто електричним погоном, а 30 с комбинованим, хибридним.

         Али, VW за сада неће одустати од мотора са унутрашњим сагоревањем. "Сматрам да ће још дуго у читавом свету мотори са унутрашњим сагоревањем коегзистирати са електричним" рекао је Милер за АFP.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари