Привреда кредитира хаос у држави

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић тврди:

      БЕОГРАД, (ФоНет) - Иза најаве владе да ће ребалансом буџета уштедети 80 милиона евра "променом динамике плаћања" за инфраструктурне пројекте крије се намера да се извођачима радова још нередовније плаћа, чиме ће бити уништени грађевински и други сектори привреде, а ланчано и цела екомомија, оценио је лидер Либерално демократске партије Чедомир Јовановић.

      Он је у писаној изјави навео да се привреди већ дугује више од милијарду евра, а да влада намерава да књиговодствено смањи дефицит, тако што ће плаћање за изведене послове пребацити у следећу годину.

      Уместо да уведе ред у јавна предузећа и ограничи рок за своја плаћања на 45 дана, влада наставља конфузну И паничну економску политику, испостављајући привреди И грађанима рачун за лутања и одлагање неизбежних реформи, констатовао је Јовановић.

      Према његовим речима, "привреда принудно кредитира хаос у држави, плаћајући цену за пропагандне илузије о мрежама мостова, путева и 'јефтиних' станова чија изградња траје пет пута дуже него у било којој уређеној земљи".


Слични садржаји

Коментари