Прва монтажа новог модела до краја октобра

 ГЕНЕРАЛНИ ДИРЕКТОР “ФИЈАТА” У СРБИЈИ

          ЋЕЗАРЕ ФЕРАРА

     КРАГУЈЕВАЦ, (ФоНет) - Генерални директор компаније Фиат аутомобили Србија Антонио Ћезаре Ферара изјавио је у Крагујевцу да ће прва шкољка новог модела бити монтирана у крагујевачкој фабрици до краја октобра, наводећи да ће нови модел сићи са производне траке до краја ове године.

     Ферара је рекао да је још незахвално одређивати рок за почетак серијске производње, јер пре тога треба завршити обиман технички и технолошки посао.

     Прво треба завршити процес валидације, који подразумева темељну контролу и тестирање првих 100 до 150 возила.

     Тај део процеса траје око 2,5 месеца, а потом следи период за евентуалне измене и прилагођавања који траје још месец дана.

     "У другом делу реализације пре серије од још 2,5 месеца проверавамо комплетан процес производње аутомобила, након чега следи још месец дана усклађивања и евентуалних измена", рекао је Ферара.

      Он је нагласио да је у протекле две и по године реконструисана комплетна фабрика аутомобила у Крагујевцу површине 1,4 милиона квадратних метара, од чега је 400.000 квадратних метара под кровом фабрике.

     Фиат и Република Србија ће у крагујевачку фабрику инвестирати више од једне милијарде евра, а до краја ове године биæе реализовано више од 850.000 евра, истакао је Ферара.

     Генерални директор Фиатове фабрике у Крагујевцу није открио који ће се модели производити у њој, наводећи да ће то бити модели Б класе, који ће заменити постојеће моделе Ланћа муза и Фиат идеа.

     "Ти модели ће бити произвођени у две верзије", рекао је Ферара.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари