Вучић: У Икеи су српске само оклагија и даска за сечење, али ће бити много боље

ШВЕЂАНИ УЛОЖИЛИ 70 МИЛИОНА ЕВРА - ОТВОРЕНО ПРЕКО 400 РАДНИХ МЕСТА

  • „Не смем да откривам, али очекујем да ће то да буде много више и боље у кратком временском периоду. За шест месеци ћемо да разговарамо, и онда ћете да видите да грађани Србије могу да производе за Икеу на глобалном нивоу“
  • Вучић најавио још једну Икеу на западној страни Београда и нагласио да верује да неће дуго проћи пре него што она буде отворена и у Нишу

        У БЕОГРАДУ је - у Бубањ Потоку - отворена велика робна кућа шведске компаније Икеа.

        У церемонији отварања је учествовао и председник Србије Александар Вучић који је оценио да је Икеа у Србију донела дух победе и конкуренције који ће подстаћи наша предузећа да још боље раде. Нагласио је да се Србија коначно нашла на мапи 49 пристојних, нормалних, уређених земаља у које је Икеа дошла.

        Наводећи да се у Икеи за сада продају два српска производа, оклагија и даска за сечење, Вучић је рекао да очекује да у будућности тај број буде већи.

        „Не смем да откривам, али очекујем да ће то да буде много више и боље у кратком временском периоду. За шест месеци ћемо да разговарамо, и онда ћете да видите да грађани Србије могу да производе за Икеу на глобалном нивоу”, рекао је Вучић.   

        Како је додао, долазак робне куће Икеа јесте велика инвестиција, али да њен долазак значи много више од тога.

        Данашње отварање велелепне робне куће је, како је рекао, доказ да када радимо марљиво, и када дозволимо инвеститору да уложи новац, можемо да будемо поносни.

        Навео је да је синоћ добио поруку од домаћег најбољег произвођача намештаја Јеле јагодинске, Миодрага Радовановића, који му је рекао да је добро што је Икеа дошла, што ће имати снажнију конкуренцију, да ће они правити бољи намештај који ће имати бољу прођу.

        „То је тај дух победе, конкуренције. Иако ми се чини да би се неки вратили у самоуправљање”, нагласио је председник.

        После састанка са руководиоцима шведске компаније, одржан је и доручак којим се Икеине робне куће традиционално отварају, а гостима се, током доручка, обратио председник Вучић рекавши да је поносан што може да се обраћа у име Србије.

        „Уживао сам пролазећи кроз Икеине салоне. Они се хвале ценом сладоледа од 60 динара, а ја, који волим месо, запазио сам да имају хот дог за 50 динара”, нагласио је он.

        Казао је да је видео лепе ствари за децу и остале грађане. Захвалио се грађанима што су разумели какав је пут био потребан за будућност и нагласио да Икеа представља симбол и знак за будућност.

        Посебно се захвалио директору Владиславу Лалићу који је веровао у Икеу и своју Србију, те пожелео шведском концерну да деценијама и више остане у Србији и да буде задовољна пословањем.

        „На нама је да оно времена колико имамо помогнемо да имамо још више оваквих пројкета”, нагласио је Вучић.

        Вучић је најавио још једну Икеу на западној страни Београда а верује да неће дуго проћи пре него што она буде отворена и у Нишу.

        Градоначелник Београда Синиша Мали је рекао да је Икеа битна због инвестиције од 70 милиона евра, више од 400 радних места, али да то није све.

        „Икеа је симбол промена, напретка у нашем граду, то је оно што је важно”, рекао је он и додао да посебну захвалност дугује председнику Вучићу без чијег труда не било ни Икее.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари