Харадинај смењује министра полиције и шефа обавештајне агенције

ПОХАПСИЛИ ШЕСТОРИЦУ ТУРСКИХ ДРЖАВЉАНА А ДА ГА НИСУ НИ ОБАВЕСТИЛИ

 

        ШИПТАРСКИ премијер Косова Рамуш Харадинај је рекао да ће данас сменити министра унутрашњих послова Косова, Фљамура Сефаја и директора Косовске обавештајне агенције Дритона Гашија, јавили су синоћ приштински медији. Према тим медијима, такав је договор постигнут на састанку који је касно у четвртак одржан код председника Косова Хашима Тачија.

        Повод за такву одлуку може бити чињеница да премијер Косова Рамуш Харадинај није био информисан о хапшењу и екстрадицији шест особа запослених у Колеџу „Мехмет Акиф“ на Косову због сумње да су припадници организације Фетулаха Гулена који је у Турској оптужен за спремање војног удара.

        Полиција Косова и КОА, иако су по закону дужне да о таквим мерама информишу премијера, то нису учиниле.

        „Има неких елемената који чине нејасним ову операцију до хитности депортације. Као премијер Косова, будући да нисам био информисан од стране ни једне институције о њиховом привођењу и депортацији ја ћу поступити у складу са уставним и законским одговорностима у вези са нејасноћама око овог деловања“, написао је Харадинај синоћ на Фејсбуку.

        И Тачи је у изјави за јавност оценио да су јучерашњим хапшењем и депортацијом у Турску шест турских држављана због сумње да су припадници организације Фетулаха Гулена „погажени демократски стандарди Косова“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари