Антитрамповска Америка мораће да Трампа уклања “по старински“ – преко избора 2020.

ЛИБЕРАЛ-ГЛОБАЛИСТИ НЕМАЈУ КАНДИДАТА КОЈИ ГА МОЖЕ ПОТУЋИ, А  АМЕРИЧКИ ХЛАДНИ ГРАЂАНСКИ РАТ БУКТИ

* Пораз Клинтонове убедио је многе у Демократској партији да ће и следећи кандидат `глобалног руководства` изгубити од Трампа. Чак и од сваког републиканског кандидата који би обећао наставак трампизма. Поврх свега, у Демократској партији расте страх да ће Трамп потући и сваког њеног социјалисту

* Покрет Black Lives Matter, разне троцкистичке и анархо-синдикалистичке омладинске групе – као и ултралева расположења међу америчким студентима – либерал-гобалистички естаблишмент је досад користио за разбијање одбране конзервативаца. Међутим, ти борбени петлови сада измичу контроли естаблишмента

* Леви ултраши и Сандерсове присталице већ имају плејаду својих младих политичара. Неки од њих су постали конгресмени. А америчка штампа термин «демократски социјализам» већ користи без наводних знакова. Понекад чак и без оног «демократски» и у конотацији која није негативна

___________________________________________________________________

         Пише: Дмитриј ДРОБЊИЦКИЈ

         СВЕ је јасније да ће противници Доналда Трампа морати да га уклањају са власти `по старински`. Преко демократских избора, користећи своје административне и медијске ресурсе, али са убеђивањем бирача.

         Али, у томе постоје два проблема.

         Борба за положај шефа државе у САД почиње само који месец након међуизбора за Конгрес САД. Кандидати морају проћи филтрирање у својим странкама – да би дошли до (полу)финалних борби.

         Прве две године Трампове владавине оставиле су утисак да изборна кампања из 2016-те траје до данас. Либерални политичари и вашингтонска бирократија и мејнстим-медији против 45-ог председника САД  воде такву борбу као да избора није ни било.

         Одбијају да признају чињеницу – да су 2016-те изгубили. Држе се тако као да конзервативац није смео победити, а поготово не Трамп. Отуда опседнутост «руским мешањем», са доказивањем да је Трампа у Белу кућу увела «зла воља спољног аресора», а не воља бирача.

         Прво су покушавали са импичментом. Само, изборни покушај из 2016-те завршио се поразом, иако су Трампови противници и тада имали власт у својим рукама и безмало све медије на страни Хилари Клинтон.

         У игри су били и антитрамповски скандали и интриге и огроман новац. У кампању Клинтонове било је уложено око две милијарде долара. Трамп је потрошио најмање четири-пет пута мање.

         Ово показује да Трамповим противницима ништа не гарантује да ће га 2020-те зауставити 2020-те. Поготово што ће он на наредним председничким изборима имати предност актуелног шефа државе, а има и приличнее успехе у економији.

         Још озбиљнији проблем је што је антитрамповска опозиција подељена. Све је горе него у време када је `демократски социјалиста` Берни Сандерс толико озбиљно угрожавао Клинтонову да су врх Демократске партије и медији почели да га усаглашено потапају.

         Уосталом, «руско мешање» је било лансирано чим је WikiLeaks обелоданио преписку између врха Демократске партије и изборног штаба Клинтонове која је разоткрила да је завера против Сандерса постојала.

         Покрет Black Lives Matter, разне троцкистичке и анархо-синдикалистичке омладинске группе – као и ултралева расположења међу америчким студентима – либерал-гобалистички естаблишмент је је досад користио за разбијање одбране конзервативаца. Међутим, ти борбени петлови сада измичу контроли естаблишмента.

         Леви ултраши и Сандерсове присталице већ имају плејаду својих младих политичара. Неки од њих су постали конгресмени. А америчка штампа термин «демократски социјализам» већ користи без наводних знакова. Понекад чак и без оног «демократски» и у конотацији која није негативна.

         Оно што је досад било инструмент, сада постаје самостална сила и претња.

         Пораз Клинтонове убедио је `непомирљиве` у Демократској партији да ће и следећи кандидат `глобалног руководства` изгубити против Трампа. Чак и од сваког републиканског кандидата који би обећао наставак трампизма.

         У Демократској партији расте страх и да ће Трамп потући сваког њеног социјалисту.

         «Леви» контролишу већину партијских ћелија демократа, па би «социјалиста» - при садашњем стању ствари – сигурно изашао `на мегдан` Трампу 2020-те. А то би натерало да гласају за Трампа и неке од оних који га политички мрзе.

         Управо овако на ствари гледа милијардер Хаауард Шулц који је објавио да ће бити независни кандидат на изборима 2020-те. Одмах су почела одвраћања јер би он могао поделити `либералне бираче`.

         Други милијардер, Мајкл Блумберг, који се замало кандидовао 2016-те, сада опет набацује да би се могао укључити у борбу за номинацију Демократске партије. У сваком случају, да је спреман да у кампању против Трампа уложи пола милијарде доллара, а то је нешто више него што је коштала цела Трампова кампања 2016-те.

          Могуће је да се кандидује и Џо Бајден, али је демократама потребан кандидат који није повезан са мегаполисима, који би био и либерал и делио радикалне ставове америчких социјалиста.

         Такви кандидати су сенатор из Монтане Еми Клобашер и сенатор из Охаја Шерод Браун. Само, њихов рејтинг је такав да би их сваки демо-социјалиста на прајмериз унутар Демократске партије потукао до ногу. А и кад се то не би догодило – Трамп би их напросто «појео непосољене».

         Демократама је најкасније до априла потребан неки `млади Бајден`с неким елементима `левог безумља` који се, поврх свега, не би асоцирао са вашингтонским естаблишментом.

         То је изузетно тежак задатак. Међутим, машинерија Демократске партије је за две године од слабо познатог Барака Обаме направила «наду у промене». По том `гоблену` је направљен и пројекат «Емануел Макрон» (у његовом штабу било је доста америчких саветника).

         Пред Америком су веома интересантни опозициони прајмериз.

         Такође: наставак политичких процесса који су већ названи «америчким хладним грађанским ратом».

         Пратићемо – што се каже – развој догађаја…

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари