У центру Москве ускоро ће се појавити „иновациони квартал Футурополис“

ПОНУДИЋЕ ОФИСЕ И ВЕЛИКИМ СВЕТСКИМ КОМПАНИЈАМА ПОПУТ APPLE

  • Замисао је да се у Футурополису - који ће за почетак имати површину од једног хектара - испробавају нове технологије које могу да Москви буду корисне
  • У „четврт будућности“ треба да уђе и Пјатницка улица која већ има асфалт нове генерације, са семафорима на соларне батерије, „паметна“ стајалишта и пешачке прелазима са ласерским ефектима

        ВЛАСТИ главног града Русије планирају да у центру Москве саграде иновациони квартал који ће назвати Футурополисом.

       Заменик начелника московске управе за науку, индустријску политику и предузетништво Андреј Уваров објавио  је да ће Футурополис у првој фази заузети повишину од једног хектара.

       Према речима званичног представника префектуре Централног административног округа Москве Павла Бољшунова, иновациони квартал биће смештен између улица Пјатницка, Мала Ординка, Климентовског и Черниговског сокака.

       Замисао је да се у Футурополису испробавају све могуће нове технологије које могу Москви да буду корисне.

       У Пјатницкој улици, иначе, већ состоји „иновациони пут“ - са асфалтом нове генерације, са семафорима на соларне батерије, „паметним“ стајалиштима и пешачким прелазима са ласерским ефектима. А московске власти имају велике планове.  

       - Квартал старе Москве који ће бити потпуно претворен у Футурополис, треба да буде место за иновације које треба да демонстрирају нове могућности - објаснио је Андреј Уваров. И додао: „Понудићемо да ту своје канцеларије отворе велике компаније као што је Apple“.

       Овај градски чиновник је уверен да ће се у рејону Пјатницке  наћи места за „иновационе канцеларије“ и изложбене сале.

       При том није искључио могућноост да ће део постојеће инфраструктуре бити пренет у друге друге делове главног града Русије да би се ослободило место за Футурополис.

       Уваров није могао да одговори колико ће пројекат коштати, истакавши да постоји план за ангажовање спо

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари