Додик: Муслиманска Касаба са својим антисрпским „босанским лонцем“ глуми „мултиетничко Сарајево“

НАША СВЕТИЊА ЈЕ РЕПУБЛИКА СРПСКА, А БиХ У КОЈОЈ ОДЛУЧУЈУ СТРАНЦИ - НИЈЕ НАШ ИДЕАЛ НИТИ НАША ЖЕЉА

Њихов пријем-комеморација

* Сигуран сам да је ФБиХ једина на свету која слави смрт, убијање, паљење српске заставе и то на свадбеном весељу угледне сарајевске свештеничке породице. Још тужније је да убицама и онима који славе зверско убиство српског свата 1. март честитају дипломате западних амбасада које нама, српском народу, држе предавања о људским правима и демократији

* Синоћњи срамни пријем, уприличен је поводом црног 1. марта, у згради Вијећнице, у срцу сарајевске касабе, која се лажно представља "мултиетничким градом", на калдрми на којој је свирепо и мучки живот изгубио српски сват, а тај злочин је додатно разоткрио шта се спрема српском народу у "босанском лонцу" који је узаврео од превелике жеље муслимана да од БиХ направе муслиманску државу у срцу Европе, а немуслимане, односно Србе и Хрвате, по њима старом знаном рецепту из прошлих ратова побију, искорене, протерају

* Први март за нас не може бити празник али јесте путоказ где бисмо завршили као народ да није било 9. јануара и наше одлуке да не дозвољавамо никоме да преко нас и уместо нас доноси одлуке о простору на којем живимо хиљаду годину и који је нераскидивно везан за Србе

________________________________________________________________

          ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да обележавање трагичног датума, 1. марта, као такозваног "дана независности БиХ", када је у Сарајеву на кукавички начин проливена српска крв, јасно показује сав парадкос постојања те и такве БиХ.

          - Сигуран сам да је ФБиХ једина на свету која слави смрт, убијање, паљење српске заставе и то на свадбеном весељу угледне сарајевске свештеничке породице. Још тужније је да убицама и онима који славе зверско убиство српског свата 1. март честитају дипломате западних амбасада које нама, српском народу, држе предавања о људским правима и демократији. Не знам ни како то да назовем - трагедија или иронија или лицемерство, или све троје заједно. Најпре је све троје и још додатно патолошка мржња према Републици Српској и свему што је српско - истакао је Додик.

          Рекао је да то потврђује и синоћњи срамни пријем, уприличен поводом црног датума 1. марта, у згради Вијећнице, у срцу сарајевске касабе, која се лажно представља "мултиетничким градом", на калдрми на којој је свирепо и мучки живот изгубио српски сват, а злочиначким пуцњима прекинуто свадбено весеље.

          - Први март је само додатно разоткрио праву истину и шта се спрема српском народу у "босанском лонцу" који је узаврео од превелике жеље муслимана да од БиХ направе муслиманску државу у срцу Европе, а немуслимане, односно Србе и Хрвате по њима старом знаном рецепту из прошлих ратова побију, искорене, протерају. Међутим, тадашње српско руководство схватило је већ раније какве су им намере и да се спрема сценарио садржан у "Исламској декларацији" бабе Алије - подсјетио је Додик.

          Додик је нагласио да 1. март није и не може бити празник српског народа у Републици Српској и БиХ.

          - То је датум који у себи носи две тешке чињенице за српски народ - убијање српског свата у Сарајеву и чињеницу да се тада прибегло прегласавању српског народа на такозваном референдуму. Први март за нас не може бити празник али јесте путоказ гдје би завршили као народ да није било 9. јануара и наше одлуке да не дозвољавамо никоме да преко нас и уместо нас доноси одлуке о простору на којем живимо хиљаду годину и који је нераскидивно везан за Србе - навео је Додик.

          Председник Републике је рекао за Срну да свако има право на своју заблуду па тако и они који 1. март доживљавају као нешто што треба славити, те да за њега као демократског председника српског народа тај датум ће заувек бити ништа друго до опомена како би се са нама поступало и шта се нама у БиХ жели ако и на тренутак одступимо од наше вољене и вечне Републике Српске.

          - Међу многобројним вестима које читам, јутрос ми је наишла и вест, ако се тако уопште може и назвати, како "златни љиљан" Жељко Комшић говори о "агресорима" од којих су морали бранити суверену и независну БиХ. Не знам да ли бих се смејао и плакао поводом тог његовог лупетања. Упитао сам се да ли он и данас заиста мисли да је БиХ суверена и независна!?

          - Каква је БиХ, види се и по званицама - такозваним дипломатама, туристима, представницима разних западних амбасада познатијих као србомрсци који и данас уређују БиХ, намећу законе, доносе одлуке, диктирају том сувереном и независном Комшићу и његовом колеги Денису Бећировићу шта треба да раде. То није сувереност и независност и никада неће бити док такви желе да нам одређују судбину - указао је Додик.

          Он се упитао да ли су се синоћ на том "свечаном" скупу поводом убиства Србина сетили и 160.000 протераних Срба које они називају "агресорима" и од којих су бранили њихов родни град, "агресорски" родни град.

          - Да ли је било ко имао бар трунку савести и образа да упита да ли је тих 160.000 мушкараца, жена, деце, стараца отишло из родног града Сарајева својевољно у непознато, почевши живот из почетка, без детњства, младости, без фотографија. Многи од њих су пола живота оставили у том граду, школовали се, заљубљивали, формирали попродице, градили Сарајево, да би спасавајући живу главу са завежљајем у руци, а већина и без тога пошли у непознато и свој нови дом, своје уточиште нашли у Српској и Србији, или по разним Канадама и Аустралијама - истакао је Додик.

          Он је нагласио да је синоћњи пријем био уствари комеморација мултиетничком Сарајеву, а у славу муслиманске касабе очишћене од свега што има и С од српског.

          Председник Додик је поручио да српски народ и Република Српска никада нису били на агресорској страни, већ увек на страни победника - никада нисмо нападали, увек смо били нападнути и морали се бранити што се потврђивало кроз векове.

          - Управо због тога, данас у Републику Српску гледамо као у светињу, што она и јесте, и наше сигурно уточиште, где живимо слободно своји на своме, а овакава БиХ, некаква састављена заједница у којој странци доносе одлуке није наш идеал нити жеља - поручио је Додик.

          Српски народ живеће и опстајаће у својој Републици Српској која је симбол наше слободе, нашег опстанка и битисања.

          - И биће све боља, богатија, модернија и лепша за све наше будуће генерације које ће је чувати као што је и ми чувамо, као зеницу ока - нагласио је Додик поводом обележавања 1. марта као такозваног "дана независности БиХ".

          (Срна)


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари