Додик: Бакире, у Дејтону је БиХ добила превише, а Срби су изгубили самосталност коју ће морати да врате

ОДГОВОРИО НА ТВРДЊУ БАКИРА ИЗЕТБЕГОВИЋА ДА ЈЕ РЕПУБЛИКА СРПСКА У ДЕЈТОНУ ПРЕВИШЕ ДОБИЛА

* БиХ је добила и превише у Дејтону, и сваким даном се показује да јој ни то није помогло да постане држава. Два од три конститутивна народа, БиХ не виде као своју државу»

* «Уколико Изетбеговић и његови политички следбеници наставе инсистирати на томе да нам је нешто дато, показаћемо им брже него што су мислили да смо у стању да се изборимо и за оно што унапред проглашавају немогућим»

* «А Косово и Метохија је саставни део Србије и никоме у Србији, бар овој што је на власти, не пада на памет да буде другачије»

________________________________________________________________________

       СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик поручио је да Србима у Републици Српској нико ништа није дао и да су се за све изборили сами, а Дејтонским споразумом су изгубили самосталност коју су имали и коју ће морати да врате.

       "БиХ је добила и превише у Дејтону, и сваким даном се показује да јој ни то није помогло да постане држава. Два од три конститутивна народа, БиХ не виде као своју државу, а муслимани Бошњаци је виде као државу само за себе", истакао је Додик у изјави за Срну на молбу да прокоментарише став председника СДА Бакира Изетбеговића да је српска страна, како каже, и превише добила Дејтонским спроразумом.

       Додик је нагласио да се Република Српска борила и изборила да живи слободно своја на своме и она је исконска потреба народа над којим је у прошлом веку почињен геноцид, јер није имао државу да га штити.

       „Зато је Република Српска једина вољена и функционална у оквиру који зову БиХ. Уколико Изетбеговић и његови политички следбеници наставе да инсистирају на томе да нам је нешто дато, показаћемо им брже него што су мислили да смо у стању да се изборимо и за оно што унапред проглашавају немогућим", поручио је Додик.

       Он је поновио да не зна ко су "босански Срби", како Изетбеговић говори, али ови који су стварали Републику Српску и живе у њој су Срби који државу нису стварали геноцидом, како измишља Изетбеговић.

       "Срби су Републику Српску прогласили 9. јануара 1992, у миру, пре иједног испаљеног метка, и нажалост били су принуђени да је бране животима. Зато и јесте сва ујдурма да се поништи управо та историјска чињеница, која у воду баца сву ратну и послератну муслиманску пропаганду о настанку Републике Српске", рекао је Додик.

       Што се тиче јужне српске покрајине Косова и Метохије, о којој Изетбеговић говори, Додик је рекао да ће им поновити да је она саставни део Србије и никоме у Србији, бар овој што је на власти, не пада на памет да буде другачије.

       "Но, уколико неко покушава да нам каже супротно, мораће се суочити са чињеницом да на овако малом простору неће проћи политика дуплих стандарда", нагласио је српски члан Председништва Милорад Додик.

       (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари