Додик: БиХ умире спором смрћу коју управо убрзавају Комшић и Џаферовић

„НИКО У РС НЕМА НИШТА ПРОТИВ БиХ КОЈА ЈЕ СКРОЈЕНА У ДЕЈТОНСКОМ СПОРАЗУМУ“

* „Рушење свега и свја, па тако и БиХ код владајућих бошњачких политичких првака, према ономе како се сада понашају и раде, постало је манир, начин понашања и начин мишљења. Такво понашање би разорило Америку а камо ли БиХ. Због тога је БиХ немогућа држава која се распада, а не зато што је руше Милорад Додик и српски народ

* Поводом спекулација у сарајевским кулоарима и појединим медијима да би Мирко Шаровић могао да буде кандидат за председавајућег Савета министара: „Па неће Комшић и Џаферовић одлучивати ко ће представљати Републику Српску у Сарајеву, а још мање сарајевски медији. О томе је већ одлучио народ Републике Српске дајући убедљиву већину гласова СНСД-у и његовим кандидатима, укључујући тако и Зорана Тегелтију

* За период после 5. септембра рекао да постоји више варијанти: „Сваки потез који предузмемо биће донесен у сврху одбране Републике Српске, њене аутономије и њеног интегритета и нећемо пристати ни на какве уцене, мајоризацију српског народа и рушење изворног Дејтонског споразума

_________________________________________________________________________

        СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да је избор Зорана Тегелтије најважнија одлука коју Председништво може да донесе ако је БиХ бар мало нормална земља, а уколико не буде изабран то је онда јасна потврда да у БиХ нема ничега нормалног, да се у њој уништава све оно што нормалној памети не би требало да смета, а они који то раде мораће на себе да преузму одговорност за све што се буде дешавало након тога.

        На питање шта очекује од сутрашње седнице Председништва БиХ - да ли ће бити изабран предсeдавјући Савјета министара или ће БиХ наставити да тавори као карикатура од државе која лагано издише, Додик је појаснио да је тражио да се закаже седница Председништва БиХ да би за кандидата за председавајућег Савета министара био именован Зоран Тегелтија.

        „Општепознато је, а и у неким објективним међународним круговима, да БиХ умире спором смрћу коју сада управо убрзавају Комшић и Џаферовић, који су, да буде апсурд, наводно најгласнији борци за БиХ, покушавајући да избегну нешто што је немогуће у цивилизованим државама и друштвима, а то је да, након скоро годину дана, не показују способност да се примене изборни резултати, односно да се изабере власт", истакао је Додик.

        Свако и мало нормалан, нагласио је српски члан Председништва БиХ, рећи ће да рушилачко умеће бошњачких политичара на власти у БиХ годинама доминира и сходно томе бива осујећен сваки покушај стваралачке енергије.

        „Рушење свега и свја, па тако и БиХ код владајућих бошњачких политичких првака, према ономе како се сада понашају и раде, постало је манир, начин понашања и начин мишљења. Такво понашање би разорило Америку а камо ли БиХ. Због тога је БиХ немогућа држава која се распада, а не зато што је руше Милорад Додик и српски народ", рекао је Додик.

        Он је нагласио да је свима јасно да нико у Републици Српској нема ништа против БиХ онакве како је изворно скројена у Дејтонском споразуму, али овакво понашање бошњачких политичара на власти је директан атак и на Дејтонски споразум, нажалост, и доказ да оваква БиХ није способна да постане кандидат за чланство у ЕУ.

        Коментаришући чињеницу да се у сарајевским кулоарима и појединим медијима спекулише да би у некој варијанти и Мирко Шаровић могао да буде кандидат за председавајућег Савета министара, Додик је рекао да неспособност да се стварност сагледа и уважи реалност води до халуцинантног изобличавања, па тако и до Шаровића.

        „Па неће Комшић и Џаферовић одлучивати ко ће представљати Републику Српску у Сарајеву, а још мање сарајевски медији. О томе је већ одлучио народ Републике Српске дајући убедљиву већину гласова СНСД-у и његовим кандидатима, укључујући тако и Зорана Тегелтију", нагласио је Додик.

        На питање шта ће бити након 5. септембра када истиче рок Споразуму о формирању власти који је потписао заједно са председницима ХДЗ БиХ и СДА Драганом Човићем и Бакиром Изетбеговићем, уколико се не спроведе оно што је потписано, Додик је рекао да постоји више варијанти, те да ће видети до тада.

        „Сваки потез који предузмемо биће донесен у сврху одбране Републике Српске, њене аутономије и њеног интегритета и нећемо пристати ни на какве уцене, мајоризацију српског народа и рушење изворног Дејтонског споразума", нагласио је Додик.

        Када је ријеч о превременим парламентарним изборима на Косову, који ускоро треба да буду расписани те да према испитивањима јавног мњења воде странке Аљбина Куртија и Иса Мустафе које се залажу за "велику Албанију" и да је интересантно да нико из међународне заједнице не реагује на њихове програме, Додик је нагласио да Република Српска стоји уз Србију и остаје при одлуци да БиХ неће признати самопроглашено Косово, као и при ставу да је питање решења спора Београда и Приштине питање државе Србије.

        "Србије се држимо и пратимо је, она нам помаже и никада се ње нећемо одрећи. Видећемо у наредном периоду шта ће се све дешавати. Али, најважније је да се сачувају мир и стабилност", констатовао је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

        (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари