Додик: Џаферовић je Столтенбергу изнео и могао изнети само ставове муслиманског политичког круга

ОТИШАО ЈЕ У БРИСЕЛ БЕЗ САГЛАСНОСТИ ПРЕДСЕДНИШТВА БиХ, НЕМА САГЛАСНОСТИ О НАТО

* „БиХ није донела одлуку о интеграцијама у НАТО, није заузела став о ситуацији у Украјини, нити о утицају било које треће државе на БиХ

________________________________________________________

       СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик истакао је да су начин на који је председавајући Председништва Шефик Џаферовић отишао у седиште НАТО без сагласности сва три члана, тезе које су само став његове партије, попут оне о НАТО путу БиХ, већа опасност за БиХ од било какве реторике на коју се воле позивати.

       „БиХ није донела одлуку о интеграцијама у НАТО, није заузела став о ситуацији у Украјини, о утицају било које треће државе на БиХ. Све што је Џаферовић данас изговорио став је муслиманског политичког круга", написао је Додик на Твитеру.

       Он је додао да је штета што генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг учествује у девастацији Дејтонског мировног споразума, у чије се очување куну, знајући да Џаферовић у Бриселу не говори у име БиХ.

       Председавајући Председништва БиХ Шефик Џаферовић састао се данас у седишту НАТО-а у Бриселу са генералним секретаром Алијансе Јенсом Столтенбергом.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари