Додик Џаферовићу: Поднеси оставку – на приватне ставове имаш право као члан своје антидејтонске СДА

НАЈАВИО ДА ЋЕ – АКО СЕ БОШЊАЧКИ ЧЛАН НЕ ПОВУЧЕ САМ – ТРАЖИТИ ЊЕГОВУ СМЕНУ

* „Пословник о раду каже да председавајући представља Председништво, а не сам себе или политику коју заговара. Џаферовић одлази на међународне скупове и говори своје приватне ставове уместо да заступа усаглашене ставове Председништва БиХ

_________________________________________________________

       СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик затражио је данас да председавајући Председништва Шефик Џаферовић поднесе оставку због унилатералних иступа на међународним скуповима.

       Додик је  након седнице Председништва БиХ у Сарајеву рекао да је Џаферовић прекршио Устав те да делује мимо пословника о раду.

       - Пословник о раду каже да председавајући представља Председништво, а не сам себе или политику коју заговара. Џаферовић одлази на међународне скупове и говори своје приватне ставове уместо да заступа усаглашене ставове Председништва БиХ - поручио је Додик.

       Истакао је да је њему као члану Председништва то неприхватљиво јер је кршење Устава постало уобичајена пракса од стране друга два члана Председништва.

       - Ја сам затражио оставку Џаферовића. Све то што говори може да ради као активиста СДА, која делује антидејтонски, али то не сме радити у име Председништва - поручио је Додик.

       Он је најавио да ће, уколико Џаферовић то не уради до следеће седнице Председништва, покренути као тачку дневног реда његову смену.

       Региструјте се на нашем Telegram каналу: https://t.me/faktorga

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари