Додик: Економија Српске брзо ће ући у фазу опоравка

„ЕПИДЕМИЈА ЈЕ ЈОШ ОЗБИЉНА – ЈЕДИНИ НАЧИН БОРБЕ ЈЕ ПОШТОВАЊЕ ПРОПИСАНИХ МЕРА“

* „Нећемо уводити неке нове мере уколико то заиста не буде драматично потребно

_____________________________________________________________________

       СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да је епидемиолошка ситуација озбиљна и да је једини начин борбе против вируса корона поштовање прописаних мера, те апеловао на грађане да их поштују како би могла да се спречи даља ескалација епидемије.

       Додик је рекао да и земље које успевају да се изборе са епидемијом немају никакве друге мере до ових које се промењују и у Републици Српској, али да имају већу дисциплину у њиховом спровођењу.

       "Ми нећемо уводити неке нове мере уколико то заиста не буде драматично потребно и покушаћемо да апелима и указивањима обезбедимо њихово поштовање", рекао је Додик новинарима у Бијељини након састанка са градоначелником Бијељине Мићом Мићићем.

       Додик је указао да нема земље на свету која већ не осећа значајне губитке које је причинила пандемија вируса корона, а озбиљне губитке има и Република Српска.

       "За сада имамо покривене очекиване губитке са становишта извора које смо обезбедили путем Међународног монетарног фонда, па и европских фондова, и верујемо да ћемо моћи брзо да уђемо у фазу опоравка", рекао је Додик и додао да је захвалан здравственом особљу које је уложило велике напоре у борби против вируса која већ превише дуго траје.

       Он је истакао да је Бијељина у првој фази имала одличну борбу против вируса корона, а сада је у другој фази и треба да се избори са тим.

       "Мислим да успех у борби против вируса корона само може бити заједнички, јер вирус се не преноси сам, него га преносе људи. Ако они имају свест о томе, ми ћемо се изборити са вирусом, а ако немају - мораћемо даље да се боримо", истакао је Додик. 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари