Додик и Иванцов: Што пре формирати Савет министара БиХ

САГЛАСИЛИ СЕ ДА ЈЕ НЕОПХОДНО ОМОГУЋИТИ ЛЕГИТИМНО ПРЕДСТАВЉАЊЕ НА НИВОУ БиХ

        СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик и амбасадор Руске Федерације у БиХ Петар Иванцов сагласили су се данас у Источном Сарајеву да је неопходно што пре формирати Савет министара и обезбедити легитимно представљање на нивоу БиХ.

        На састанку, који је одржан у седишту Републике Српске у Источном Сарајеву, саговорници су указали да је за добробит БиХ и њених народа неопходно да се престане са опструкцијама и разним условљавањима, те да се почне са процесом формирања власти како би се кренуло у реализацију бројних реформи које би омогућиле бољи стандард и бољи живот у БиХ.

        Иванцов је истакао да је озбиљан проблем и забрињавајуће да скоро годину дана од избора нису спроведени изборни резултати, односно да није формирана власт у складу са изборном вољом бирача, саопштено је из кабинета српског члана Председништва БиХ.

        Додик је нагласио да се само договором и дијалогом политичких субјеката у БиХ може омогућити функционисање БиХ као државне заједнице два ентитета и три конститутивна народа.

        У саопштењу се наглашава да је српски члан Председништва БиХ захвалио руском дипломати и Руској Федерацији на разумевању и чињеници да је Русија једна од ретких земаља која се не меша у унутрашње ствари БиХ и не намеће решења, што је свих ових година показала, а и данас показује у пракси.

        (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари