Додик: Како никад није био `државни удар` када су хапшени и процесуирани Срби?!

ОДРЕАГОВАО НА СТАВОВЕ СДА ПОВОДОМ ХАПШЕЊА ПРЕМИЈЕРА ФБиХ ФАДИЛА НОВАЛИЋА  

* Милорад ДОДИК: „Изгледа да политичком Сарајеву правосудне институције не ваљају само када су они предмет истих, а када се њима удара на Републику Српску и испуњавају жеље сарајевске чаршије - онда је све потаман“

_____________________________________________________________________

         СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик истакао је у изјави за Срну да правосудне институције треба пустити да раде свој посао, па тако и када је реч у вези са случајем "респиратори" у Федерацији БиХ, како би што пре завршиле ту причу.

         На молбу Срне да прокоментарише став СДА да је задржавање премијера Федерације БиХ (ФБиХ) Фадила Новалића у просторијама Сипе доказ да је "Тужилаштво задужено само за прогон Бошњака и да је на сцени покушај државног удара", Додик је рекао да је сипмтоматично да када Тужилаштво БиХ отвори неки предмет против Бошњака тада је, како кажу, на сцени државни удар и прогон Бошњака.

         "Како то да није био `државни удар` када су вођени разни предмети против Срба, па на крају крајева и против мене су били намештени разни судски процеси без било каквих доказа? Како тада нико од бошњачких политичара није рекао да је на сцени државни удар? Па и политичари из реда хрватског народа били су предмет разних судских поступака и сви су ћутали, тада су бошњачким политичарима ваљали и Суд и Тужилаштво", навео је Додик.

         Он је упитао: шта је са одлукама Уставног суда БиХ и покушајима отимања имовине Републике Српске мимо свих закона и, што је најважније, мимо Дејтонског мировног споразума, да ли је ту реч о прогону Срба и свега што је српско?

         "Изгледа да политичком Сарајеву правосудне институције не ваљају само када су они предмет истих, а када се њима удара на Републику Српску и испуњавају жеље сарајевске чаршије онда је све потаман", констатовао је српски члан Председништва.     

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари