Додик: Комшић се у Лондону клања непријатељу БиХ Ешдауну, али не у име Председништва БиХ

„ПЕДИ ЕШДАУН ЈЕ МЕЂУНАРОДНИ ПРЕСТУПНИК КОЈИ СЕ ПОНАШАО У МАНИРУ НАЈГОРИХ ОКУПАТОРА“

* „Бивши високи представник се бавио и политичком корупцијом, па је из БиХ изнeо значајну материјалну корист

_________________________________________________________________

         СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да председавајући Председништва БиХ Жељко Комшић присуствује обреду посвећеном некадашњем високом представнику у БиХ Педију Ешдауну у Лондону у своје име, а не у име Председништва.

        "Он тамо није у име Председништва БиХ, као што ни његова посета Великој Британији није у име Председништва. Педи Ешдаун је овде остао упамћен као међународни преступник, који је у свом мандату погазио све позитивне и домаће и међународне правне акте", истакао је Додик, замољен да прокоментарише Комшићево учешће на служби организованој у знак сећања на Ешдауна који је умро у децембру прошле године.

        Српски члан Председништва БиХ подсетио је да је, захваљујући Ешдауновим активностима које су биле у маниру најгорих окупатора који су упамћени, БиХ данас далеко од нормалне заједнице.

        "Одлазећи из БиХ, за собом је оставио десетине и стотине људи и њихових породица којима су због његових накарадних и неправних одлука погажена основна људска права. Оставио је Дејтонски споразум на чијој је девастацији максимално радио, а бавећи се политичком корупцијом из БиХ је изнео значајну материјалну корист", рекао је Додик.

        Ако је БиХ имала непријатеља у својој послератној историји, истакао је Додик, онда је то био Педи Ешдаун.

        (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари