Додик: Лажне су тврдње СДА о Годишњем националном плану – НАТО се неће десити!

„ДОЛАЗИМ И НА РЕДОВНУ И НА ВАНРЕДНУ СЕДНИЦУ ПРЕДСЕДНИШТВА БиХ“

* „У члану три пише да треба поштовати Устав и закон и уважавати мишљења свих нивоа власти. Ни једна одлука неће прејудицирати чланство, то је најважнији став у том члану три. Како онда можемо донети било какву одлуку која прејудицира чланство, а АНП је документ који каже да је то план за чланство у НАТО-у? Према томе, од тога нема ништа. СДА измишља да смо нешто договорили

_________________________________________________________________

        ЛАЖНЕ су тврдње СДА о Годишњем националном плану – рекао је за бањалучке "Независне" српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

        Рекао је и да ће доћи на заказане седнице Предсједништва БиХи да ће изнети свој став.

        Казао је да СДА измишља и даје лажна саопштења и да не постоји никакав ревидирани АНП који је договорен.

        "У члану три пише да треба поштовати Устав и закон и уважавати мишљења свих нивоа власти. Ни једна одлука неће прејудицирати чланство, то је најважнији став у том члану три. Како онда можемо донети било какву одлуку која прејудицира чланство, а АНП је документ који каже да је то план за чланство у НАТО-у? Према томе, од тога нема ништа. СДА измишља да смо нешто договорили, ја сам рекао да се АНП неће десити. Има дневни ред, долазим на редовну и на ванредну седницу, видећемо шта ће бити", рекао је Додик.

        Раније данас, из СДА је саопштено да је једино решење за превазилажење тренутног застоја у процесу евроатлантских интеграција и формирању Савета министара „усвајање модификованог годишњег националног програма, који је законска обавеза и дио споразума који су потписали лидери СДА, ХДЗ-а и СНСД-а“.

        Из СДА су навели да ће одбијање дијалога и компромисног решења имати негативне последице за процес формирања Савета министара, наставак евроатлантских интеграција и укупну ситуацију у БиХ.

        https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Dodik-Lazne-tvrdnje-SDA-o-godisnjem-nacionalnom-planu/553465

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари