Додик: Ми смо Република која ће живети - Српска једина има смисла у БиХ

НАГЛАСИО ДА ЈЕ БиХ ВЕЛИКА НЕВОЉА И ВЕЛИКА РЕГРЕСИЈА – БиХ ЈЕ ТЕШКО И ОПИСАТИ

На одавању почасти палим борцима 

* Срби један од ретких народа који су натерани да се поново боре за исте циљеве и исте ствари које су већ остварили, али има визију и будућност - идеју свог постојања

__________________________________________________________

       СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да Република Српска једина има смисла на простору БиХ, да не сме нестати иако је под снажним насртајима различитих концепција.

       Честитајући свим грађанима Дан Републике, Додик је истакао да Република Српска не жели и не тражи ништа друго него да јој се да оно што је потписано у Дејтону, те да она има визију и будућност, идеју свог постојања.

       „Ово је Република за коју су многи наши борци дали животе, Република која не сме нестати, иако је под снажним насртајима различитих концепција”, поручио је Додик.

       Додик је истакао да је БиХ велика невоља и велика регресија, те да нема никакве идеје и визије како наставити даље, због чега и нема будућности.

       “БиХ је тешко описивати, а камоли објашњавати, тако да ми морамо да разумемо да је статус Републике Српске, њена самосталност у оквиру Дејтонског споразума, нешто што морамо да изборимо”, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

       Додик је нагласио да су Срби један од ретких народа који су натерани да се поново боре за исте циљеве и исте ствари које су већ остварили.

       „Мислим да Република Српска има будућност, јер је издражала најтежи период рата и послератних оспоравања. Данас достојанстевно може да обележева овај дан, без обзира на насртаје, разне канцеларије и амбасаде”, навео је Додик.

       Српска се, тврди Додик, не уплиће да одређује који је дан државности неке земље, иако “они сматрају да овде имају право на све”, али је нагласио да то право полако ишчезава. „Ми смо свесни наше позиције, положаја и ми смо Република која ће живети”, закључио је Додик.

       (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари