Додик након разговора са шефом „Газпрома“: Цена руског гаса за Српску остаје иста

НАГЛАСИО: ДОГОВОРЕНО ЈЕ ДА `МАПА ПУТА` ЗА ГАСОВОД ИСПОД ДРИНЕ БУДЕ ГОТОВА ЗА 2 МЕСЕЦА

* Упозорио: „Уколико сарајевске институције наставе блокирати изградњу гасовода према Републици Српској, предузећемо мере. Неоправдано је да то блокирају. Ако наставе блокирати, онда ћемо и ми блокирати остале пројекте који су важни за БиХ

__________________________________________________________

       СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је након састанка у Санкт Петербургу са председником Управног одбора "Газпрома" Алексејом Милером да ће цена гаса за Републику Српску остати иста.

       Додик је истакао да је договорено да мапа пута за нови гасовод испод Дрине буде завршена за два месеца.

       Он је за РТРС изјавио да ће Република Српска инсистирати у заједничким институцијама БиХ да се пројекат реализује и да ће то бити услов за одобрење осталих пројеката.

       - Уколико сарајевске институције наставе блокирати изградњу гасовода према Републици Српској, предузећемо мере - рекао је Додик.

       Напомиње да  се 10 година не може решити питање проласка гасовода испод Дрине.

       - Неоправдано је да то блокирају сарајевске институције. Ако они наставе блокирати, онда ћемо и ми блокирати остале пројекте који су важни за БиХ - рекао је Додик након састанка у Санкт Петербургу.

       Нагласио је да су блокаде Сарајева политичке природе.

       - Инсистираћу ма томе да се ово питање ријеши - додао је Додик.

       Српски члан Председништва БиХ је јуче у Санкт Петербургу разговарао са руским министром иностраних послова Сергејом Лавровом, а говорио је и на Међународном економском форуму на којем учествују државници из 70 земаља.

       Додик је раније рекао да ће данас у Санкт Петербургу разговарати са руским председником Русије Владимиром Путином о важним економским, али и политичким темама.

       Региструјте се на нашем Telegram  каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари