Додик: Нећемо дозволити да нелегалн ЦИК и страна агенција скроје победу пробосанских снага

УПОЗОРИО ДА СДС И ШАРОВИЋ ПРИМАЈУ НАРЕЂЕЊА ОД СДА, ИЗЕТБЕГОВИЋА И ОСМАНОВИЋА

* „СДС се под вођством Босића, Говедарице и Шаровића, одавно одрекла национално одговорне политике. Зато СДС у Сарајеву сматрају водећом странком пробосанског блока у Републици Српској, а посланици СДС у Представничком дому на нивоу БиХ то стално потврђују“

   ___________________________________________________________________       

       ИЗЈАВА Мирка Шаровића да посланици СДС-а неће подржати заштиту виталног интереса Републике Српске на седници Народне скупштине Републике Српске заказаној за сутра није ништа ново у деловању те странке, истакао је председник СНСД-а и српски члан Председништва Милорад Додик за Срну.

       „СДС се под вођством Босића, Говедарице и Шаровића, одавно одрекла национално одговорне политике, прихватајући захтеве које им испоручују СДА и Бакир Изетбеговић. Зато СДС у Сарајеву сматрају водећом странком пробосанског блока у Републици Српској, а посланици СДС у Представничком дому на нивоу БиХ то стално потврђују", нагласио је Додик.

       Он је указао да је за њих витални интерес оно што им нареди Адил Османовић, а сада најављују заштиту бошњачког интереса и у Народној скупштини Републике Српске.

       „Разумљиво је да им одговара оно што се покушава потурити кроз Меморандум са ИФЕС-ом, америчком агенцијом за изборне процесе, јер се надају да ће уз политички и пристрасни састав Централне изборне комисије, и све оно што је у Меморандуму написано или само наговештено, добити шансу да скроје изборни резултат”, оценио је лидер СНСД-а и српски члан Председништва БиХ.

       Као вечити изборни губитници, истакао је Додик, хватају се за сламку не би ли неко кроз изборне софтверске манипулације, нацртао њихову победу над СНСД и његовим коалиционим партнерима у Републици Српској, који ће двотрећинском већином одбацити одлуку бошњачких чланова Председништва БиХ, Шефика Џаферовића и Жељка Комшића.

       Додик је појаснио да је изборни процес суверено право сваке земље и у то се више не меша ни ОЕБС, па неће моћи ни страна политичка агенција.

       "Сарадња се може остваривати и без увида, надзора, креирања решења и много чега другог, како то предвиђа Меморандум. Избори би били сувишни, јер на тај начин политички и нелегални ЦИК и страна агенција, могу унапред креирати резултат и победу пробосанских снага", констатовао је Додик у изјаву за Срну.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари