Додик: Негирање српског идентитета је негирање саме Црне Горе

УПОЗОРИО: ЦРНА  ГОРА СЕ НЕЋЕ СТАБИЛИЗОВАТИ ДОК НА ДЕМОКРАТСКИ НАЧИН НЕ РЕШИ СРПСКО ПИТАЊЕ

         СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик истакао је да се Црна Гора неће стабилизовати све док на демократски начин не реши питање Срба у тој земљи - од права на језик, до свих осталих права која једном народу припадају.

        "Негирање српског идентитета у Црној Гори је негирање саме Црне Горе. Отимање храмова Српске православне цркве и хапшење црквених великодостојника сигурно није начин да се Црна Гора легитимише као демократска држава", нагласио је Додик.

        Он је оценио да би власт у Црној Гори требало да престане да плаши своје грађане како неко има нешто против црногорске државности.

        "Ту мислим на сeјање страха од Србије. Свако добронамеран може да види да је Србија више него коректна, ма како непотребне и штетне одлуке доноси Подгорица", рекао је Додик за "Српскаинфо".

        Српски члан Председништва БиХ нагласио је да се догађаји у Црној Гори будно прате у Републици Српској, посебно откако је усвојен спорни Закон о слободи вероисповести, али не мисли да унутрашњи проблеми Црне Горе могу да утичу на питања у Српској и БиХ.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари