Додик: Нико не може зауставити народну интеграцију Српске и Србије

„ЉУДИ ДОЛАЗЕ НА КОЧИЋЕВ ЗБОГ ЗБОГ САБОРНОСТИ СРПСКОГ НАРОДА, МИРА И СЛОБОДЕ“

* „Прошло је време страховања од високих представника и ригидне међународне западне заједнице који су хтели да Србе сабију у једну БиХ-причу о некаквом једном народу, једном језику и једном писму, против чега се борио и народни трибун Петар Кочић

* „У потпуности схватам Кочића тек сада када сам отишао у Сарајево ових десет месеци. Схватам колико је и данас актуелно његово поимање и приказ положаја који се ничим није суштински променио осим што су сада неке друге личности на историјској сцени”

* „Срби су давно научили да само где имају своју државу имају и слободу, а ако немају државу онда им се деси Јасеновац или етничко чишћење какво се десило у Хрватској и значајном делу Федерације БиХ... Ово Кочићево зборовање је порука свим нашим људима да нисмо одустали од окупљања”

_____________________________________________________________________

        СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик поручио је данас на 54. Кочићевом збору у Стричићима на Мањачи да нико неће зауставити народну интеграцију Републике Српске и Србије.

        Додик је истакао да је прошло време страховања од високих представника и ригидне међународне западне заједнице који су хтели да Србе сабију у једну БиХ-причу о некаквом једном народу, једном језику и једном писму, против чега се борио и народни трибун Петар Кочић.

        Он је нагласио да Србија и Република Српска без оклевања показују своју сарадњу на најбољи могући начин.

        “Србија је у последње две године дала Републици Српској бесповратно 32 милиона евра за различите инфраструктуре пројекте широм Српске”, подсетио је Додик и захвалио председнику Србије Александру Вучићу на тој помоћи.

        Додик је напоменуо да у Републици Српској и у општинама у Федерацији БиХ, које су већински насељене српским становништвом, Србија гради бар по један објекат, што је Вучићева жеља да Србија на тај начин буде присутна и на овим просторима.

        Говорећи о 54. Кочићевом збору, Додик је рекао да су ово дани у којима се Срби окупљају да би обележили основне идеје слободе, што је кључна реч српске историје.

        „У потпуности схватам Кочића тек сада када сам отишао у Сарајево ових десет месеци. Схватам колико је и данас актуелно његово поимање и приказ положаја који се ничим није суштински променио осим што су сада неке друге личности на историјској сцени”, рекао је Додик.

        Он је додао да га то води ка томе да поново прочита сва Кочићева дела и да увек долази на Змијање са уверењем да сви људи ту долазе због саборности српског народа, али и мира и слободе који су кључни.

        Додик је поновио да су Срби давно научили да само где имају своју државу имају и слободу, а ако немају државу онда им се деси Јасеновац или етничко чишћење какво се десило у Хрватској и значајном делу Федерације БиХ.

        Он је напоменуо да су Срби у Хрватској данас изложени малтретирању и дискриминацији, која је систематска и задојена у намери да се и оно мало Срба што их је остало етнички очисти, те указао да се то недавно могло видети и у Книну.

        “Зато се ми овде на Мањачи морамо окупљати. Ово Кочићево зборовање је порука свим нашим људима да нисмо одустали од окупљања”, рекао је Додик.


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари