Додик: Никшић и Конаковић дошли у Бањалуку да провоцирају, ја не идем 9. јануара у Сарајево да правим глупости

„НИКО ИХ НИЈЕ НАПАО, НИШТА ИМ СЕ НИЈЕ ДЕСИЛО, САМО СУ ИЗВИЖДАНИ“

Веровали да су велики и важни

- у првом плану Елмедин Конаковић

* Председник РС: У Бањалуци није организован никакав скуп већ да су се спонтано окупили борци, инвалиди који су стварали Републику Српску, а не ЗАВНОБиХ. Они су дошли да провоцирају. Учинио озбиљан напор да им се ништа не деси и поносан сам на то што им се ништа није десило. Зар је проблем то што нису дочекани са црвеним теписима?

* ДОДИК: Нема ЗАВНОБиХ-а без АВНОЈА, нити има БиХ без дејтонског Устава. За нас је прихватљива дејтонска БиХ, а не ова. Не можете наметнути празник који не постоји и у БиХ нема ниједног празника осим Нове године. Нећемо допустити да нас неко провоцира. Наредних година ћемо још снажније оспоравати непостојеће празнике

* „Поруке америчког амбасадора у БиХ Мајкла Марфија, које је јуче упутио из Мркоњић Града, уз тврдње да је ту одржано засједање ЗАВНОБиХ-а, упућене су испред погрешне куће. Оно што је иза њега није та зграда. Зар ми њему оспоравамо 4. јули? Не оспоравамо, а они нама оспоравају 9. јануар, а хоће да нам наметну 25. новембар који ми не прихватамо“

____________________________________________________

           ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изизјавио је да за њега ништа не значи 25. новембар и да су Елмедин Конаковић, Нермин Никшић и Един Форто дошли у Бањалуку да провоцирају.

           Додик је навео да им се ништа није десило у Бањалуци, да нико никога није напао и да су непозвани гости доживели звиждање.

           Додик је констатовао да у Бањалуци није организован никакав скуп већ да су тамо спонтано окупили борци, инвалиди који су стварали Републику Српску, а не ЗАВНОБиХ.

           - Они су тамо дошли да провоцирају и ја сам учинио озбиљан напор да им се тамо ништа не деси и поносан сам на то што им се ништа није десило. Зар је проблем то што нису дочекани са црвеним теписима - истакао је Додик.

           Додик је упитао да ли је иједна институција на нивоу БиХ одлучила да је 25. новембар празник БиХ.

           - Нема закона и нема одлуке. Нисам ни ја дошао у Сарајево и правио глупости 9. јануара - рекао је Додик новинарима.

           Додик је констатовао да из Републике Српске нису рекли да тај њихов наводни празник не славе у Сарајеву, Вогошћи или по Федерацији, али да га у Републици Српској неће славити.

           - Пошто знају тај наш став, почели су да провоцирају и да долазе - поновио је Додик.

           Додик је поновио да нема ЗАВНОБиХ-а без АВНОЈА, нити има БиХ без дејтонског Устава.

           - За нас је прихватљива дејтонска БиХ, а не ова. Не можете наметнути празник који не постоји и у БиХ нема ниједног празника осим Нове године, а то Федерација БиХ утврђује својим актом, а ми својим. Нећемо допустити да нас неко провоцира - поручио је Додик.

           Додик је додао да ће наредних година још снажније оспоравати непостојеће празнике.

           - У Сарајеву је постојала улица Војислава Кецмановића председника ЗАВНОБиХ-а, а сада је нема. Ако сте укинули улицу, колико онда држите до заседања које је он водио - истакао је Додик.

           Предсједник Српске је констатовао да БиХ није оно што хоће ФБиХ.

           Додик је напоменуо да су и поруке америчког амбасадора у БиХ Мајкла Марфија које је јуче упутио из Мркоњић Града, уз тврдње да је ту одржано заседање ЗАВНОБиХ-а, упућене испред погрешне куће.

           - Оно што стоји иза њега није та зграда. Зар ми њему оспоравамо 4. јули? Не оспоравамо, а они нама оспоравају 9. јануар, још хоће да нам наметну 25. новембар који ми не прихватамо - поручио је Додик.

           https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=535319

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари