Додик: ОБА је формирана да би подривала и само постојање Српске, али ће Босна пући једног дана

ПРАТИЛА ЈЕ И РУКОВОДСТВО СРПСКЕ И РУКОВОДСТВО СРБИЈЕ

* Заменик директора ОБА, који је из реда српског народа, дозволио је да се промене процедуре, правилник и много шта друго и никада се није успротивио нечему што се ради против Републике Српске. То је кадар (Мирка) Шаровића и (Бранислава) Бореновића, тако да је логично све ово што се дешава. То се мора променити, иначе ће ситуација бити и гора

* СДА води политику оспоравања аутентичних српских политичких структура и задржавања полтронских и поданичких структура

* Треба утврдити одговорност у вези са ратним дешавањима бошњачког члана Председништва БиХ Шефика Џаферовића.  Нажалост, нисмо за то имали подршку других Срба у парламенту БиХ, а то је био тренутак када смо то требали рашчистити. Постоји забелешка његове полиције да је био сведок одсецања главе једном Србину, што су учинили муџахедини, али  није ништа предузео, а био је одговорно лице. Нема доказа да је Џаферовић учествовао у томе, али је могао то да спријечи

* „Многи говоре данас у свету да је БиХ пропала земља. Она се не може реинтегрисати, јер нема елемената за то... Једног дана ће пући све, и сама БиХ, што и треба

______________________________________________________________________

         СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да је Обавештајно-безбедносна агенција (ОБА) створена, организована и конципирана да делује и ради против Републике Српске и да подрива основне елементе њеног постојања.

        "Наравно, један број 'наших' људи пристао је да служи једну такву поданичку улогу која је неподношљива", истакао је Додик.

        Додик је нагласио да је ОБА криминално место и постављена тако да само сервисира оно што је њима потребно. Он је подсјетио да том агенцијом руководи особа која је фалсификовала диплому о свом школовању и да то никоме у БиХ не смета.

        Он је констатовао да у ОБА постоји много незаконитости и најавио да ће као члан Председништва тражити информацију о смени српског кадра у тој агенцији.

        Додик је истакао да су многе те незаконитости проузроковане доласком неадекватног кадра на место заменика директора којег је довео бивши члан Председништва БиХ Младен Иванић.

        Према његовим речима, заменик директора ОБА, који је из реда српског народа, дозволио је да се промене процедуре, правилник и много шта друго и никада се није успротивио нечему што се ради против Републике Српске.

        "То је тај кадар (Мирка) Шаровића, (Бранислава) Бореновића, тако да је логично све ово што се дешава", рекао је Додик и додао да се то мора променити, иначе ће ситуација бити и гора.

        Додик је рекао да је ОБА пратила не само руководство Српске, већ и Србије, што је, како је рекао, неприхватљиво за било ког Србина који ради у заједничким институцијама.

        Додик је за Телевизију ОСМ рекао да је већ пола године Агенција за истраге и заштиту (Сипа) БиХ без српског кадра, јер СДА неће да гласа за њихов избор.

        Он је констатовао да је досадашњи министар безбедности Фахрудин Радончић, за разлику од ранијег састава Савета министара и тадашњег министра безбедности, уважавао све нивое власти, пре свега, Полицију Републике Српске, те да није правио никакве "излете" и проблеме Српској.

        "Сетите се само приче претходног министра о паравојним формацијама у Републици Српској којих се ни до дан данас нисмо решили. И данас у информацијама које долазе до мене, чак и у званичним информацијама, о проценама стања, оценама и анализама, често се помињу квалификације да у Републици Српској постоје паравојне формације, што је ноторна лаж, измишљена од претходне структуре Савета министара и напакована Српској", истакао је Додик.

Ердоган и Изетбеговић

        "СДА" води политику оспоравања аутентичних српских структура"

        Додик је изјавио да СДА води политику оспоравања аутентичних српских политичких структура и задржавања полтронских и поданичких структура, што подржава један дио политичара из Републике Српске.

        Он је истакао да се то највише види у политици предсједника СДС-а Мирка Шаровића који је сву политику коју је водио подредио интересима Бошњака, а видљиво је било приликом гласања прво о Пословнику Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, а потом и о другим питањима, када се олако придруживао бошњачкој већини.

        "Тако да су гласали и у тој причи која није ни помињана, о Блајбургу и осталима, што је био само повод да у резолуцији дају такве историјске фалсификате који су непојмљиви, да је Народна скупштина Републике Српске морала да реагује готово једногласно одбацујући ту резолуцију", рекао је Додик за ОСМ телевизију.

        Према његовим речима, у тој резолуцији нису проблем Блајбург ни усташе, који су починили злочине и заслужили добијену казну.

        "У тој резолуцији нема ни помена забрани блајбуршке мисе у Сарајеву. Постоји проблем зато што нико није тражио да то учине кантоналне власти, да је забране, ни федералне, и одједном се тај проблем диже на ниво БиХ, а тамо, од прве реченице, све фалсификат за фалсификатом", констатовао је Додик.

        Он је додао да се кроз ту резолуцију, коју су у Представничком дому подржали посланици СДС-а и ПДП-а, сазнало да су Бошњаци у току Другог свјетског рата били антифашисти, а тада нису ни постојали.  

        Према његовим речима, годинама уназад, чак и када је СНСД био опозиција, јединствена српска структура на нивоу БиХ је функционисала, јер је СНСД савршено добро знао да се мора окупити око српске репрезентације и да нико не треба да искаче.

        "Подразумевало се да када је неко власт, да се он прати, да опозиција из Републике Српске не би требало да чини било шта што би угрозило интересе Републике Српске. Нажалост, имали смо то што смо имали, нажалост, тај ход издаје који чине Шаровић и (председник ПДП-а Бранислав) Бореновић настављен је и сада", закључио је Додик.

        Он је оценио да српске снаге треба да се окупе око Републике Српске и одлучно бране базичне ставове.

        Према његовим речима, Србима је суђено у неправедним околностима и њима је приписана колективна кривица, док су убице потпут Насера Орића на слободи.

        "Када укажете на све те ствари, забрањују вам да о томе причате и иде се у једну сасвим другу крајност и још хоће да вам наметну истину. Зато је ова резолуција коју су донијели Шаровић и Бореновић са муслиманима дио тог поданичког система који би требало касније да дође у позицију да осуди, јер у њој пише `жртава фашистичких режима`. Којих фашистичких? У перцепцији Бошњака и муслимана то су четници и Војска Републике Српске. На простору БиХ, у Сарајеву само је један фашистички режим, а то је усташки режим, у ком су два градоначелника овог града, у току Другог светског рата су били муслимани који су депортовали више од 10.000 Срба у Јасеновац и друга места“, додао је Додик.

        Он је поновио да треба утврдити одговорност у вези са ратним дешавањима бошњачког члана Председништва БиХ Шефика Џаферовића.

        "Нажалост нисмо имали подршку других Срба у парламенту БиХ, а то је био тренутак када смо то тебали рашчистити. Што се тиче Џаферовића, постоји забелешка његове полиције где је био сведок одсецању главе једном Србину, што су учинили муџахедини - није ништа предузео, а био је одговорно лице", навео је Додик.

        Према његовим речима, нема доказа да је Џаферовић учествовао у томе, али је могао то да спречи.

        "Странци и Бошњаци одлучују о питањима од животне важности за Српску"

        Одлуке које су од животне важности за Републику Српску доносе – нагласио је Додик - три странца које у Уставном суду БиХ форсира међународна заједница заједно са два Бошњака, те да се тај суд устремио само на Републику Српску, иако 16 његових одлука није спроведено.

        Коментаришући одлуку Уставног суда у вези са војном имовином у Републици Српској, Додик је рекао да је реч о групи криминалаца и међународних мафијаша који у БиХ покушавају да извргну право, сруше Устав, Дејтонски мировни споразум, међународно право.

        "Раније је то био високи представник па је он, кршећи међународно право и бавећи се међународним криминалом, упорно доносио одлуке против Републике Српске. А онда су схватили да је то прошло, тако да су морали променити тактику и пребацили су све то на Уставни суд БиХ који без устава, против закона, прибавља себи право и одлучује", рекао је Додик за ОСМ телевизију.

        Према његовим речима, у Уставном суду БиХ направљена је спрега "међународних лопова и криминалаца и Бошњака који покушавају да путем наводних правних норми, додатно заробе Републику Српску и да кажу - морате то sпроводити".

        "БиХ је немогућа земља, мучилиште и не само за нас. Ми колико-толико обезбеђујемо наше достојанство, кроз институције Републике Српске, боримо се и борићемо се и нећемо пристати ни на каво наметање па чак ни оно што је негативно, кроз Уставни суд. Ми ћемо се борити кроз праксу у животу, како и на који начин то решити", поручио је Додик.

        Српски члан Председништва рекао је да су високи представник и Уставни суд срушили међународно право и међународно поверење које се окупило око Дејтонског споразума.

        "Многи говоре данас у свету да је БиХ пропала земља. Она се не може реинтегрисати, јер нема елемената за то и они сад покушавају да причамо о правној држави, да наметну неправо, неуставан систем. Наравно да то има своје затезање и једног дана ће пући све, и сама БиХ, што и треба", истакао је Додик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари