Додик: Одбацујемо и саму могућност да се условљавањем дође до новог Савета министара БиХ

СНСД СПРЕМА ПОЛИТИЧКИ ОКВИР ЗА ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

* Извршни комитет СНСД одлучио да се изврше припреме како би се од 1. јануара 2020. године стимулисало различитим мерама Владе повећање плата сходно реалним могућностима

___________________________________________________________

        МИЛОРАД Додик, лидер СНСД, рекао је да су на данашњем састанку Извршног одбора странке усвојени закључци са Главног одбора СНСД, који ће бити достављени општинским одборима и коалиционом партнерима како би били припремљени за посебну седницу парламента Српске.

        Додик је рекао да је Извршни комитет странке данас одлучио да се изврше припреме како би се од 1. јануара 2020. године стимулисало различитим мерама Владе повећање плата сходно реалним могућностима.

        “Договорили смо се једна наша посебна радна група већ за идућу седмицу припреми политички оквир за политику плата у Републици Српској”, рекао је Додик.

        Он је, након седнице Извршног комитета СНСД-а рекао новинарима, да у странци сматрају да плате у Српској треба да буду повећане, али рационално.

        Додик је потврдио да је Извршни комитет СНСД-а одлучио да подржи Владу да се у овој и идућој години уђе у реконструкцију свих магистралних путева у Српској за шта треба обезбедити одређена средства на бази реалних прилива које има Дирекција за путеве.

        “Обезбедиће се да се путеви реконструишу са неким врстама одгођеног плаћања из реалних извора који постоје у самој Дирекцији за путеве”, рекао је Додик.

        Додик је истакао да је Извршни комитет закључио да је неопходно приступити формирању Савета министара без условљавања.

        “Ми смо од почетка били за брзо формирање власти, ово су биле опструкције које су ишле за тим да се смањи ауторитет и значај органа на нивоу БиХ. Комитет сматра да је неопходно приступити формирању органа власти на нивоу БиХ, пре свега Савета министара без икаквих условљавања којих нема сам СНСД, па одбацује било какве могућности да се условљавањем обезбеди сам избор Савета министара БиХ”, поручио је Додик.

        Он је навео да је Извршни комитет потврдио све досадашње политике у вези са кандидатима и политике које намеравају водити.

        Састанку Извршног комитета СНСД-а су, осим Додик, присуствовали потпредседници странке Жељка Цвијановић и Игор Радојичић, генерални секретар Лука Петровић, председник Политичког савета Славко Митровић, председник Актива жена Нада Тешановић и председник Младих СНСД-а Денис Шулић.

        Међу присутним били су и члан Главног одбора СНСД-а Зоран Тегелтија, као и чланови СНСД Зора Видовић, Игор Жунић и Синиша Каран.

        (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари