Додик одбио да амбасадорку Немачке Кристијан Хоман прими у опроштајну посету

ОТПИСАО ЈОЈ ДА ЈЕ ДУЖЕ ОД ТРИ ГОДИНЕ У САРАЈЕВУ РАДИЛА НА ШТЕТУ СРПСКОГ НАРОДА И РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

* Написао јој још: „Ваши јавни наступи и дипломатске активности током боравка у Сарајеву били су политички обојени, субјективни и дипломатски непримерни о чему ћу обавестити и највише представнике Савезне Републике Немачке

________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик обавестио је амбасадора Немачке у БиХ Кристијан Хоман да не може удовољити њеном захтеву за опроштаним сусретом с обзиром да је није примио ни у наступну посету.

         "Поред тога, као амбасадор Савезне Републике Немачке у БиХ у протекле више од три године радили сте на штету српског народа и Републике Српске, а тиме и против саме БиХ и њеног Уставом предвиђеног уређења", истакао је Додик у писму упућеном Хомановој.

         Он је навео да је било очекивано да Хоманова, као представник земље која на овим просторима носи тешко историјско бреме, покаже више разумијевања и дипломатског сензибилитета у свом раду.

         "Међутим, Ваши јавни наступи и дипломатске активности током боравка у Сарајеву били су политички обојени, субјективни и дипломатски непримерни о чему ћу обавестити и највише представнике Савезне Републике Немачке", истакао је председавајући и српски члан Председништва БиХ.

         Додик је нагласио да веома цени напоре Савезне Републике Немачке да својим искуствима и помоћи допринесе процесу помирења и изградње трајног мира на целом простору Балкана, али да са жаљењем мора да констатује да она није била адекватан представник такве једне Немачке.

         (Срна)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари