Додик открио због чега је са свог имања истерао бившег амбасадора САД Клифорда Бонда

ПРАВОСУДНИМ ОРГАНИМА УПУТИО ПИТАЊЕ: ЗБОГ ЧЕГА ХАПШЕЊА БАШ НА ДАН СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА?

* Нагласио да би волео да се докаже да су хапшења у вези са набавком медицинске опреме током пандемије вируса корона оправдана, али да ће бити веома критичан ако се покаже да је у питању злоупотреба правосудног система

________________________________________________________

       СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик је на седници Народне скупштине Републике Српске рекао да му је бивши амерички амбасадор у БиХ Клифорд Бонд нудио помоћ америчке владе да му затворска казна, која му је претила, буде замењена условном казном.

       Додик је рекао да су у време његове прве владе против њега покренути судски поступци због куповине цвећа намењеног за полагање на споменике погинулима у рату и за поклоне за званичнике који су долазили.

       Он је устврдио да му је Бонд на приватном састанку рекао да зна да од тих оптужби нема ништа, али да је Стејт департмент желео да му понуди да му се затворска казна од двије године преиначи у шест месеци условно, преносе „Независне“.

       - Ја сам му рекао да изађе с мог и мања. То је био мој задњи разговор с њим - рекао је Додик.

       Истакао је да у тој куповини цвећа није било ништа спорно јер се радило о званичним одлукама Владе РС, а касније је тај предмет обустављен.

       Додик  је прокоментарисао данашњу полицијску акцију у Бањалуци и хапшења у вези са набавком медицинске опреме током пандемије вируса корона те поручио да свако ко ради јавни посао и огреши се о закон треба да за то одговара.

       Међутим, додао је да је нејасно зашто су за хапшења одабрали данашњи дан – Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

       Он је рекао да би волео да се докаже да су хапшења оправдана, али да ће бити веома критичан ако се покаже да је у питању злоупотреба правосудног система.

       Додао је да према тренутним информацијама постоје индиције да би се могло радити о злоупотреби.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари