Додик: Ово није време ни за најмање грешке - Кошарац више није мој најближи сарадник

„ЊЕГОВА ОДГОВОРНОСТ ЈЕ ЗНАЧАЈНА И ПОЛИТИЧКА - И ЗБОГ КОНСТЕЛАЦИЈЕ У ВРХУ БиХ“

* „Видећемо како кроз ово можемо проћи са што мање штете за Републику Српску. Као човеку ми је апсолутно неприхватљиво да се Кошарац не појави на обележавању страдања Срба у Добровољачкој улици, где је био свих претходних 10 година, а да присуствује бизарном и неприхватљивом догађају као што је приватна забава у Сарајеву

* „Кошарац је завршио што се тиче политике наше партије и у том погледу ћу се понашати у будућности. У вези с тим предузећемо оне мере које су најбоље пре свега за Републику Српску. Наиме, имајући у виду да смене у Савету министара могу довести до губљења позиција саме Српске, ми ћемо своје понашање према томе одредити. У то не треба нико да сумња

_____________________________________________________________________

        МИЛОРАД Додик, председник СНСД, изјавио је да је министар спољне трговине и економских односа у Савету министара Сташа Кошарац, присуством на синоћној приватној забави у Сарајеву на којој нису испоштоване важеће заштитне мере и препоруке током епидемије вируса корона, написао крај свог политичког пута, те да у том погледу нема никакве дилеме.

        Додик, који је и српски члан Председништва БиХ, рекао је да Кошарац није и више не може бити његов најближи сарадник, те да се СНСД ограђује од његовог поступка, који снажно одбацује и не прихвата.

        "Кошарац је завршио што се тиче политике наше партије и у том погледу ћу се понашати у будућности. У вези с тим предузећемо оне мере које су најбоље пре свега за Републику Српску. Наиме, имајући у виду да смене у Савету министара могу довести до губљења позиција саме Српске, ми ћемо своје понашање према томе одредити. У то не треба нико да сумња", поручио је Додик.

        Лидер СНСД-а нагласио је да га је Кошарац својим поступком изненадио и разочарао.

        "Поништио је све моје позитивно уверење у вези са његовим способностима. Учинити нешто овакво није ствар личне одговорности већ пре свега политичке и друштвене, имајући у виду да је изабран на најважнију функцију. Дакле, потпуно одбацујем његово недолично, неприхватљиво и политички неодговорно понашање у коме је зарад свог малог личног комодитета довео у питање политике које се воде и које је до сада успешно водио", оцијенио је Додик.

        Додик је констатовао да ово време суочавања са епидемијом вируса не трпи било какве грешке, па ни минималне.

        "Кошарчева одговорност је веома значајна имајући у виду укупну констелацију односа на нивоу БиХ и чињеницу да врши ту значајну политичку дужност. А ми ћемо, свакако, видети како кроз ово можемо проћи са што мање штете за Републику Српску", рекао је Додик.

        Он је поручио да му је као човеку апсолутно неприхватљиво да се Кошарац не појави на обележавању страдања Срба у Добровољачкој улици, где је био свих претходних 10 година, а да присуствује овако бизарном и неприхватљивом догађају као што је приватна забава у Сарајеву.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари