Додик РИА Новостима: Русија је наша партнерска земља упркос санкцијама које су јој увели

НАГЛАСИО: „УЛАЗАК БиХ У НАТО НИЈЕ МОГУЋ ЈЕР ТО СРПСКА НЕЋЕ ПОДРЖАТИ“

* Српски народ, Република Српска, не подржавају улазак БиХ у НАТО и то је наша стална позиција упркос свим догађајима на глобалној сцени и притисцима разних фактора“

_____________________________________________________

       - УЛАЗАК БиХ у НАТО је немогућ, пошто Република Српска неће подржати ту идеју, изјавио је агенцији РИА "Новости" српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

       „Српски народ, Република Српска, не подржавају улазак БиХ у НАТО и то је наша стална позиција упркос свим догађајима на глобалној сцени и притисцима разних фактора који се залажу за одлуку о придруживању НАТО савезу", нагласио је Додик.

       Он је истакао да народ Републике Српске има своју одлуку о овом питању и подсетио да је, према одлуци Народне скупштине Републике Српске, улазак у НАТО немогућ.

       "У најмању руку, ова процедура би морала да прође одређене кораке у парламенту, а сигуран сам да парламент неће усвојити такву одлуку. Самим тим наше присуство у НАТО савезу је апсолутно немогуће у будућности", рекао је Додик.

       Западне санкције које су уведене Русији због њене војне операције у Украјини првенствено погађају ЕУ, рекао је Додик.

       "Русија је и даље наша партнерска земља упркос санкцијама које су уведене против ње и које имају негативне последице првенствено по оне који су их увели, другим речима по ЕУ" рекао је Додик.

 

 

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари