Додик: Сви у Српској се морају окупити око захтева да Ешдаунова наметања буду поништена

„СВЕ ШТО СУ УРАДИЛИ ВИСОКИ ПРЕДСТАВНИЦИ – МОРА ДА БУДЕ ВРАЋЕНО У УСТАВНЕ ОКВИРЕ“

* „Ешдаун је, док је боравио у БиХ, купио кућу од муслиманског генерала за 100.000 КМ, а када је одлазио продао је за два милиона КМ. То је класична корупција и плаћање за услуге које је Ешдаун чинио у БиХ“

__________________________________________________________________

        СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да БиХ може живети само уколико се врати изворном Дејтонском мировном споразуму и Уставу, док ће у супротном биће земља "по вољи међународних криминалаца какав је био и некадашњи високи представник Педи Ешдаун".

        Додик је истакао да све што су урадили високи представници мора да буде враћено у оквир Устава, док у противном о судбини БиХ треба да "брину они који је желе овакву каква јесте".

        "Све оно што су радили високи представници у погледу кршења Дејтонског мировног споразума неће бити одрживо што мора да зна и међународна заједница. Нека предузимају шта хоће, а ми ћемо предузимати оно што мислимо да треба. Све што су урадили високи представници мора да буде враћено у уставни оквир", рекао је новинарима Додик.

        Он је поновио да је Ешдаун својевремено дошао у БиХ, са намером да лобира за муслиманску страну и да је добро што сада на видело излазе документи о његовим нечасним радњама.

        "Он је био злотвор који је злоупотребио међународно право. Да је било правде и права -одговарао би за кршење међународног права, као и права једног народа. Ово само потврђује да смо били у праву када смо му се супротставили и што тражимо да његове одлуке морају бити поништене. Овај процес не сме престати и морамо се окупити око овога", истакао је Додик.

        Он је подсетио да је Ешдаун, док је боравио у БиХ, купио кућу од муслиманског генерала за 100.000 КМ, а када је одлазио продао је за два милиона КМ.

        "Овдје је реч о класичној корупцији и плаћању за услуге које је Ешдаун чинио у БиХ", оценио је Додик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари