Додик: У Источном Сарајеву су на испиту и судбина и трајност Српске

МЕГА-ПРОЈЕКАТ ЗА НАРЕДНЕ ГОДИНЕ ЈЕ АУТОПУТ ЗА БЕОГРАД ПРЕКО РОГАТИЦЕ И ВИШЕГРАДА

* У претходном периоду на подручју Града Источно Сарајево изграђена је нова болница, улагано је у Јахорину као зимски центар, изграђени су административни центар Републике Српске, пут према Јахорини и спортска дворана на Палама, а у току је изградња спортске дворане у Источном Сарајеву

________________________________________________________________

        СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је у Источном Сарајеву да се на подручју тог града ломе судбина и трајност Српске.

        "Зато је власт Српске одлучна да се у Источном Сарајеву осигурају претпоставке за нормалан и безбедан живот", поручио је Додик на скупу који је окупио представнике друштвеног, пословног и политичког живота тог града.

        Према Додиковим речима, претходних година учињен је велики помак у решавању битних питања за овај крај Републике Српске, а у дијалогу са представницима становника овог града жели да чује који су то приоритети за наредни период.

        Он је подсетио да је у претходном периоду на подручју Града Источног Сарајева изграђена нова болница, да је улагано у Јахорину као зимски центар, изграђени су административни центар Републике Српске, пут према Јахорини, спортска дворана на Палама, а у току је изградња спортске дворане у Источном Сарајеву.

        Констатујући да је на плану инфраструктурних питања направљен напредак, Додик је као капитални пројекат у времену које долази навео изградњу аутопута од Београда ка Сарајеву, преко Рогатице и Вишеграда.

        "Од тога се одустати неће, потребно је неколико одлука на нивоу БиХ како би се наставило са тим активностима", рекао је Додик, подсећајући да застој у формирању власти на нивоу БиХ представља сметњу у тим активностима.

        Српски члан Председништва изразио је посебно задовољство што је у Источном Сарајеву изграђена Болница "Србија" и рекао да ће се учинити све да се реши проблем дуговања из прошлости ове здравствене установе и да се болница кадровски ојача.

        Додик је констатовао да је потребно побољшати безбедносну ситуацију у Источном Сарајеву.

        "Људи овдје морају бити сигурни. Знамо да постоје лоше праксе које су доводиле до страдања недужних људи", рекао је Додик, подсетивши на неразјашњена убиства.

        (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари