Додик: У Сарајеву у континуитету живи мржња према Србима и свему што је српско

„ЖЕЛЕ МАЈОРИЗАЦИЈУ И СВОЂЕЊЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ НА ПРАЗНУ ЉУШТУРУ“

Сарајево... Џамије, џамије...

* „То осетим сваки пут када одем у Сарајево и када имам обавезе као српски члан Председништва БиХ. Они су острашћени у том погледу и веома увезани и уједињени. Ту нема разлике између СДА, СДП-а Комшића или било кога тамо. Сви настоје да искористе међународну приврженост њима, исту ону од које су били подржани и током рата"

* „Комшић је маргиналан, безначајан и мизеран, кукавичје јаје подметнуто Хрватима, а ово што говори (поводом Вучићеве посете) вероватно је дошло од његовог саветника из Београда или неког сличног. То су његови политички и детињасти покушаји да излази у јавност са неким наводно великим хипотезама геополитичког карактера и свакако спадају у политичку глупост новијег времена у БиХ. Он покушава да своју немоћ искаже јаким речима мржње и напада на Србе, Српску, Србију, Русију

* „Требиње није град Бакира Изетбеговића или његовог оца, већ град српског народа и Републике Српске... Желимо да изградимо аеродром и ми ћемо то урадити, желимо закон који ће штитити наш српски језику и на томе ћемо радити веома интензивно у наредном времену. Хвала Вучићу на посети и на могућности да разговарамо о статусу Српске, о Космету и да изнесемо наше мишљење како би то питање требало да има неке повезнице

_________________________________________________________________________

        СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да у Сарајеву у континуитету живи мржња према Србима и свему што је српско, а све с циљем мајоризације Републике Српске и њеног свођења на празну љуштуру.

        На молбу Срне да прокоментарише негативне коментаре који стижу из Сарајева након посете предсједника Србије Александра Вучића Републици Српској, Додик је истакао да је та мржња окренута према свему што је везано за Србе у целини, поготово у Српској и Србији, њихову сарадњу и могућност да реализују веома важне пројекте.

        „То осетим сваки пут када одем у Сарајево и када имам обавезе као српски члан Председништва БиХ. Они су толико острашћени у том погледу и веома увезани и уједињени. Ту нема разлике између СДА, СДП-а Комшића или било кога тамо. Сви свирају исти инструмент мржње према Србима и Републици Српској у настојању да искористе међународну приврженост њима, исту ону од које су били подржани и током рата", истакао је Додик.

        Говорећи о нападима на Вучића након што је рекао да је Требиње српски град, Додик је упитао шта је друго него српски и позвао све да оду у тај град и виде.

Требиње

        "То што се они позивају да су нешто направили у Требињу ствар је турске окупације која је била на овим просторима неколико векова и логично је да народ који је био окупиран не може да слави било шта од тих окупатора. У Требиње је свако добро дошао и то је неспорно, али је исто тако видљиво да је Требиње у Републици Српској и да је то српски град у целини што се може видети по градској управи, институцијама и начину живота", појаснио је Додик.

        Он је поручио да Требиње није град Бакира Изетбеговића или његовог оца, већ град српског народа и Републике Српске и нема потребе за полемиком.

        „У томе се никада нећемо разумети, јер је у том погледу видљива њихова експанзионистичка политика у којој окупацију Срба од Турака представљају као нешто добро а ми као не разумемо зашто је то добро. Они би врло радо да прескоче туђи идентитет а заборављају да њихов бошњачки идентитет потиче од хришћанског о чему постоје научни радови који то потврђују", истакао је Додик.

        Он је подсетио да је Требиње било и постојало као српски град и пре него што су Турци дошли на ове просторе.

        „То што су Турци држали тај град и комплетно ово подручје под окупацијом и направили неки мостић не значи да Требиње због тога треба да има обележје тог периода. То би онда значило да би требало да има и њемачки и аустроугарски префикс с обзиром да су нас и једни и други држали под окупацијом", рекао је Додик.

Још једном Требиње

        Он је додао да је Требиње колевка српског народ, а сарајевско рачунање историје иде само од времена када њима одговара, а при том занемарују важне историјске чињенице.

        Што се тиче Комшића и његових изјава поводом Вучићеве посете Бањалуци, Додик је рекао да су то његови политички и детињасти покушаји да излази у јавност са неким наводно "великим хипотезама геополитичког карактера" свакако спада у политичку глупост новијег времена у БиХ.

        "Он ни не може ништа друго него само да се дури и покушава да своју немоћ искаже јаким речима мржње и напада на Србе, Српску, Србију, Русију и било кога другог за шта он оцени да би могао добити аплаузе од неких западњака који су га вероватно охрабрили да тако нешто чини", рекао је Додик.

        Он је констатовао да о Комшићевом легитимитету и не вриједи уопште говорити, јер је то напросто човек који се лажно представља као хрватски члан Председништва БиХ, а у суштини не сме да уђе ни у једну општину са хрватском већином.

        "Комшић је други бошњачки члан Председништва и разумљиво је зашто легитимни политички представници Хрвата у БиХ заобилазе и Председништво и све институције где год се он појављаује као кукавичије јаје подметнуто Хрватима", истакао је Додик, подсетивши да се Комшић још у рату хвалио борбом против Срба за шта је добио муслиманског "Златног љиљана".

И још једном

        Према његовим речима, Комшић је маргиналан, безначајан и мизеран, а то што говори је вероватно дошло од његовог саветника из Београда или неког сличног.

        "Они уживају у тој лажи, пласирању глупости и флоскуле о Србима и Републици Српској које покушавају да наметну као ореол њихове интелектуалности као они нешто знају о геополитици, а све то онда доведе Вучића у посету Бањалуку. У сваком случају време ће најбоље све показати", нагласио је Додик.

        Он је захвалио Вучићу на посјети, оценивши да је она веома важна, да су договорени значајни пројекти који ће бити реализовани.

        "Желимо да изградимо аеродром и ми ћемо то урадити, желимо закон који ће штити наш српски језику и на томе ћемо радити веома интензивно у наредном времену. Хвала Вучићу на посети и на могућности да разговарамо о статусу Српске, о Космету и да изнесемо наше мишљење како би то питање требало да има неке повезнице", нагласио је Додик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари