Додик: Уговор о куповини мобилне болнице Српска раскида без штете по себе

ТВРДИ ДА БИ СВЕ БИЛО ДРУГАЧИЈЕ ДА АГЕНЦИЈА ЗА ЛЕКОВЕ НИЈЕ „УЖАСНО СПОРА“

        СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је у Добоју да раскидом уговора о куповини мобилне болнице Република Српска неће имати никаву штету јер ће уплаћени новац бити враћен.

        „То само говори да Република Српска није калкулисала с тим. Дакле, сам прекид тог уговора је због створене атмосфере да се не уважавају сложене околности под којим је била извршена набавка. Кризни штаб је раскинуо уговор и све ће бити враћено у првобитно стање", рекао је Додик новинарима у Добоју.

        Када је реч о тврдњама опозиције да су раскидом овог уговора остварене неке победе, Додик је поручио да се победе остварују на изборима, а не борбама које они измишљају и које сами са собом воде покушајући да покажу како је нешто било проблематично.

        "У суштини, сав проблем је у чињеници да процедуре које је смо требали спровести кроз Агенцију за лекове БиХ су ужасно споре. Чињеница је да се опрема налази на царинским терминалима у Градишци, али не може да буде оцарињена јер фали та сагласност и очигледно је да Агенција за лекове није била спремна да ради брзо и прати све што је неопходно", појаснио је Додик.

        Када се показало колико споро се спроводе процедуре, навео је Додик, одлучено је да се болница постави на онај део који се могао царинити без сагласности Агенције за лекове у нади да ће ускоро бити оцарињен и стићи остатак опреме.

        "Видимо да то већ неколико седмица не стиже, да имамо проблема и напросто донесена је одлука о раскиду уговора. Не видим никакву штету за Републику Српску, јер ће уплаћени новац бити враћен када партнер, односно човек који је хтео да помогне у свему овоме то комплетира", нагласио је Додик.

        Додик је нагласио да ће бити разговарано да ли ће та болница бити набављена у неком каснијем периоду и да би било фер и коректно да се ова прича стави ад акта.

        "Они који у томе виде неку добит, то је њихов проблем", поручио је Додик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари