Додик: Уставни суд не поштује ни Дејтон ни Устав БиХ - постао је криминална организација

„ПО ДЕЈТОНУ: СВЕ ШТО НИЈЕ ДАТО БиХ – А ИМОВИНА НИЈЕ – АУТОМАТСКИ ПРИПАДА ЕНТИТЕТИМА“

* Уставни суд БиХ усвојио апелацију Министарства одбране у Савету министара у вези са књижењем на БиХ више од 250.000 метара квадратних земљишта у општини Фоча које је у поседу Републике Српске

* Милорад ДОДИК: „Очигледно је да се овде ради о једној пљачки и отимачини коју покушавају да ефектуирају и да је заокрену у неке одлуке Уставног суда БиХ, који већ готово у континуитету свим одлукама иде против Устава примарно, а против Републике Српске у суштини

* Радован ВИШКОВИЋ: „Што се тиче СНСД-а, избори могу да се одрже и овај викенд. Ми ћемо победити и у октобру и у сваком месецу

_______________________________________________________________________

        СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик сматра да је Уставни суд БиХ очигледно постао криминална организација која не поштује ни Устав ни законе или поштује само законе које је наметнуо високи представник.

        Коментаришући одлуку Уставног суда БиХ, којом је усвојио апелацију Министарства одбране у Савјету министара у вези са књижењем на БиХ више од 250.000 метара квадратних земљишта у општини Фоча, које је у поседу Републике Српске, Додик је рекао данас новинарима у Дервенти да то апсолутно не одражава уставну позицију која каже да је све оно што није изричито дато БиХ, а имовина није дата БиХ, имовина ентитета.

        "Очигледно је да се овдје ради о пљачки и отимачини коју покушавају да ефектуирају и да је заокрену у неке одлуке Уставног суда БиХ, који већ готово у континуитету свим одлукама иде против устава примарно, а против Републике Српске у суштини", закључио је Додик.

        Уставни суд БиХ усвојио је апелацију Министарства одбране у Савету министара у вези са књижењем на БиХ више од 250.000 метара квадратних земљишта у општини Фоча, које је у поседу Републике Српске.

        Ову апелацију Уставни суд је усвојио на последњој сједници, одржаној 20. маја.

        У пресуди се наводи да постоји повреда права на правично саслушање и укида пресуда Окружног суда у Требињу од 24. јануара 2018. године, те се предмет враћа том суду, који је дужан да по хитном поступку донесе нову одлуку.

Изборе не треба одгађати, проблем је ЦИК

        Председник СНСД-а Милорад Додик рекао је данас у Дервенти да избори не треба да буду одгођени и најавио подршку свакој одлуци на Савету министара која обезбеђују средства за њихово одржавање, али је указао да су проблеми у незаконито изабраној Централној изборној комисији (ЦИК).

        "Спремни смо да подржимо сваку одлуку Савета министара која обезбеђује средства за одржавање тих избора. Нисмо у позицији да то избегавамо, то неки други чине. Сматрамо да ЦИК није законито изабран и да ту постоје проблеми", рекао је Додик.

        Он је истакао да СНСД има добру организациону структуру и да се озбиљно припрема за изборе.

        Додик је изразио уверење да ће СНСД у Изборној јединици четири добити изборе у садашњем капацитету, односно да ће у све четири општине Модричи, Дервенти, Броду и Вукосављу добити начелнике и скупштинску већину.

        "Данас разговарамо на који начин прибавити нову снагу СНСД-у у оквиру организационог и акционог деловања. Вјерујем да ћемо на изборе изаћи способни да те изборе добијемо у капацитету како смо до сада", изјавио је Додик новинарима.

        Он је додао да је данашњи састанак организован са активистима, председницима локалних одбора, те народним посланицима из СНСД-а из Изборне јединице четири, што је такође учињено у неколико изборних јединица.

        Додик је истакао да СНСД има у све четири општине власт и да то чине дужи низ година.

        "Видљив је напредак када дођете у Дервенту, град који је у току грађанског рата битно разрушен. Видите да је сада савремен град са јаком привредом, решеном инфраструктуром, у коме људима није проблем запошљавање. То даје оптимизам и тако је и у другим општинама", рекао је Додик.

        Потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић истакао је да је СНСД спреман за изборе и да се одржавају овај викенд.

        "Што се тиче СНСД-а, избори могу да се одрже и овај викенд. Ми ћемо победити и у октобру и у сваком месецу. Овдје смо да чујемо наше људе, да поразговарамо да пројекти који су планирани на овој регији буду спроведени према планираној динамици", рекао је Вишковић.

        Састанку Извршног комитета СНСД-а са руководством општинских одбора из Изборне јединице четири, која обухвата Дервенту, Брод, Вукосавље и Модричу присуствовали су потпредседник СНСД-а Никола Шпирић, члан Предсједништва СНСД-а Зоран Тегелтија, те председник Актива жена СНСД-а Нада Тешановић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари