Додик: Вашингтонски споразум је огроман искорак у односима Београда и Приштине

„ТИМ СПОРАЗУМОМ ЈЕ ЗНАЧАЈНО УНАПРЕЂЕНА ПОЗИЦИЈА СРБИЈЕ“      

* „Економија, наравно, неће и не може дати одговоре на отворена политичка питања између Београда и Приштине, али сигурно може помоћи да и та питања буду решавана у доста другачијој атмосфери

__________________________________________________________________

       СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додика поздравио је потписивање споразума о нормализацији економских односа између Београда и Приштине и честитао делегацији Србије, на челу са председником Александром Вучићем, на успешном договору.

       „Честитам и председнику (САД Доналду) Трампу и његовом тиму који је успешно и без исхитрених потеза водио овај процес и довео га до краја", истакао је Додик.

       Он је оценио да је овим споразумом унапређена позиција Србије, а пред њеним грађанима отвара се ново поглавље које ће обиљежити бројни пројекти од великог значаја.

       "Економија, наравно, неће и не може дати одговоре на отворена политичка питања између Београда и Приштине, али сигурно може помоћи да и та питања буду решавана у доста другачијој атмосфери од ове која је владала годинама уназад", истакао је српски члан Председништва БиХ.

       Он је нагласио да овај споразум види као огроман искорак у односима Београда и Приштине и изразио наду да ће будућност у тим односима бити мање обремењена од прошлости.

   

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари