Џаферовић: Додик најавио да ће РС довести у питање препуштање одбране БиХ

„ТО МОЖЕ ИМАТИ ПОСЛЕДИЦЕ КОЈЕ БИ ТРПЕЛИ И ГРАЂАНИ БиХ“

         БОШЊАЧКИ члан Председништва БиХ Шефик Џаферовић казао је данас новинарима да је седница Председништва отказана јер је српски члан Милорад Додик повукао захтев за ванредну седницу, обзиром да су сви остали при својим ставовима када је у питању АНП и председавајући Савета министара БиХ.

        Казао је да је Додик рекао да ће уколико не дође до договора до 5. септембра, када је рок за имплементацију потписаних принципа Споразума за формирање власти, тражити од Народне скупштине Републике Српске да повуче одлуку РС када је у питању Закон о одбрани, односно одлуке о надлежностима које су пренесене са Републике Српске на БиХ.

        „Додик је казао да уколико не буде договора до 5. септембра, онда ће бити сазвана Скупштина Републике Српске и да ће се ту расправљати око повлачења сагласности на надлежности БиХ за питање одбране Босне и Херцеговине, ВСТВ-а и Управе за индиректно опорезивање. Казао сам на то да нико никоме не треба да прети, да то неће бити добар потез", поручио је он.

        Упитан шта то може значити за БиХ - Џаферовић је рекао да не може значити ништа, јер, како каже, да би се те одлуке повукле о томе морају одлучити они који су учествовали у њиховом доношењу а и Парламент БиХ.

        Међутим, рекао је, то ипак може имати последице, а те последице би трпели и грађани цијеле БиХ.

        https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Dzaferovic-Dodik-rekao-da-ce-traziti-od-NS-RS-da-povuce-neke-odluke/555576

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари