Џонсон назвао Велику Британију „Халком који ће раскинути окове ЕУ“

А ИЗ ЛОНДОНА СЕ `УБИШЕ` ДА СРБИЈУ УСРЕЋЕ ОКОВИМА ЕУ КОЈЕ БИ САМИ - ДА ПОКИДАЈУ

* Рекао у једном интервјуу: „Што је Халк љући – то постаје јачи. Бенер се може ставити у окове, али ће се он ослободити ако га испровоцирају. Халк увек успева да изађе на слободу - ма како добро био везан. Тако ће бити и са нашом земљом. Ми ћемо ЕУ напустити 31. октобра и на све ставити тачку“

____________________________________________________

        БОРИС Џонсон изненадио је многе поређење иступања Велике Британије са једним јунаком стрипова и и филмова америчке компаније Marvel.

        У интервјуу листу Sunday Mirror рекао је да ће његова земља раскинути окове Европске уније попут Халка, разјареног зеленог чудовишта које је алтер его стидљивог професора Брјуса Бенера:

        „Што је Халк љући – то постаје јачи. Бенер се може ставити у окове, али ће се он ослободити ако га испровоцирају. Халк увек успева да изађе на слободу       - ма како добро био везан. Тако ће бити и са нашом земљом. Ми ћемо ЕУ напустити 31. октобра и на све ставити тачку“.

        Џонсон је потврдио да се неће потчинити закону усвојеном у парламенту који налаже влади да замоли Брисел – ако се Лондон с њим не нагоди до 19. октобра – да тражи ново одлагање Brexit.

        Он од ЕУ тражи да из текста споразума од „разводу брака“ искључи одредбу о `бекстопу` - посебном режиму за Северну Ирску која и после Brexit треба да остане део јединственог тржишта ЕУ.

        Џонсон то сматра „противним суверенитету Велике Британије“.

        Бивши британски премијер  Дејвид Кемерон назвао је Џонсона „лажовом и каријеристом“.

        Учинио је то у књизи мемоара која за четири дана излази из штампе.

        Навео је да се Џонсон – иако је евроскептик – у месецима пред референдум о изласку из ЕУ „дуго колебао и вагао којој страни да се прикључи“.

        Камерон је открио да му је нудио положај министра одбране – да би стао на његову страну, али да је Џонсон то одбио.       

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари