Два иранска мировна батаљона за Лондон

Техеран понудио Британији помоћ у смиривању ситуације

  • Уколико Генерална скупштина УН ратификује слање иранских батаљона као мировњачких снага у Британију, бићемо спремни да помогнемо у одбрани људских права и заштити угњетених становника Лондона, Ливерпула и Бирмингема - изјавио  командант иранског "Басиџа" (револуционарних добровољачких снага), Мохамед Реза Накди

 

           КОМАНДАНТ иранског "Басиџа" (револуционарних добровољачких снага), Мохамед Реза Накди је у четвртак 11. августа изјавио да су батаљони "Ашура" и "Ал-Захар" спремни за полазак у Лондон као миротворачке снаге које би помогле да се врати мир у овај немирима захваћени космополитски град, пренела је иранска новинска агенција "Ирна".

           Обраћајући се групи својих командира, он је критиковао британске званичнике зато што су окарактерисали демонстранте као лопове и саботере. "На наше велико жаљење, злочини и бруталност деспотске британске монархије против угњетених људи у тој земљи се наставља," изјавио је Накди.

           У Британији је инсталирано око 1.600.000 безбедносних камера од којих се милион налази у главном граду, али полиција није у стању да идентификује и похапси оне које су окарактерисали као лопове, додао је Накди. Савет безбедности Уједињених нација не чини ништа осим што подржава силеџијски настројене силе и издаје резолуције уперене против оних који траже слободу широм планете а остаје равнодушан поводом најновијих догађаја у Британији. Уколико Генерална скупштина УН ратификује слање иранских батаљона као мировњачких снага у Британију, наше снаге биће спремне да помогну у одбрани људских права и заштити угњетених становника Лондона, Ливерпула и Бирмингема, изјавио је ирански командант.

Мохамед Реза Накди

           Накди је додао да је историја британске монархије препуна злочина, колонијализације, агресије, масовних убистава и хушкања разних земаља широм да ратују једна против друге што је за резултат имало смрт милиона људи а многим другима донело велику беду. Народ у Великој Британији тражи правду и ово је њихово легитимно право, изјавио је он.

 

Други човек иранског Комитета за људска права позвао СБ да осуди "бруталне репресалије британског монархистичког режима"

Камерону се мора судити пред УН као ратном злочинцу

Заменик шефа иранске Комисије за националну безбедност и спољну политику Хосеин Ебрахими: Недавни устанци у једном броју европских земаља, нарочито у Британији, инспирисани су исламским буђењем на Блиском истоку

 

           ЗАМЕНИК шефа Комитета за људска права иранског парламента - Мохамад Карим Абеди - интервјуу  новинској агенцији "Фарс" 12. августа изјавио је да британски монархистички режим чини неприхватљиве злочине против својих грађана и позвао Савет безбедност УН да осуди британског премијера Дејвида Камерона као ратног злочинца.

           Абеди је говорио и о предумишљеним убиствима младих демонстраната од стране безбедносних снага британског режима. Додао је да ирански Маџлис (скупштина) тражи од Савета безбедност Уједињених нација да осуди г-дина Дејвида Камерона као ратног злочинца и то у што краћем могућем року.

           Упозорио је да суђење Камерону као ратном злочинцу траже многи у Уједињеним нацијама: "Уколико Савет безбедности не стави на дневни ред суђење Камерону као ратном злочинцу и не спроведе у дело захтеве британског народа, друге нације ће дефинитивно променити став у поглед овог Савета".

           Абеди је додао да "Исламска Република Иран, као систем који себе доживљава као државу која подржава права других нација, не може ћутати пред злочинима које чини британски монархистички режим", преноси агенција "Фарс".

           А заменик шефа иранске Комисије за националну безбедност и спољну политику, Хосеин Ебрахими је изјавио да су недавни устанци у једном броју европских земаља, нарочито у Британији, инспирисани исламским буђењем на Блиском истоку, јавља "Фарс".

           "Популарни устанци који су се догодили у неким сиромашним деловима Енглеске сада су се проширили на читаву земљу јер је цео народ, црни и бели, стао на средину позорнице и треба знати да су данашњи популарни устанци у Европи консеквенца исламског буђења на Блиском истоку," изјавио је овај члан иранског парламента.

           Ебрахими је осудио британско лицемерје поводом кршења људских права у другим земљама, позивајући на заговорнике људских права у свету да "помогну да се олакша ситуација" људима у Британији који "траже своја права".

           Агенција "Фарс" је такође објавила и детаљних анализу британских медија, нарочито Би-Би-Си-јеве службе на персијском језику, који су покривали нереде у Лондону упоређујићи ове извештаје са вестима истих медија о нередима у Ирану током 2009. Нарочито су указали на различите аршине при коришћењу термина "демонстрант" и "изгредник".

           За недељу 14. августа, у Техерану су заказане студенске демонстрације испред зграде британске амбасаде.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари