АХМАДИНЕЏАД: Ционистички режим и ционисти су – канцерогени тумор

НА МИТИНГУ У ТЕХЕРАНУ ИЗЈАВИО ДА ЖЕЛИ БЛИСКИ ИСТОК БЕЗ АМЕРИЧКОГ ПРИСУСТВА И ЦИОНИСТА

         ВОДЕЋЕ западне агенције су пренеле: да је ирански председник Махмуд Ахмадинеџад - у телевизијском обраћању поводом годишњег протеста због постојања Израела - рекао да у будућности на Блиском истоку неће бити места за јеврејску државу и да је Израел `канцерогени тумор Блиског Истока`.

         А Ахмадинеџад није рекао баш тако!

         Прво је неколико хиљада Иранаца, окупљених у центру Техерана на протесту који су организовале власти, упитао: "Желите нови Блиски исток? И ми то желимо. Али у њему неће бити америчког присуства ни трага циониста".

         Док су окупљени узвикивали пароле "Смрт Америци" и "Смрт Израелу", ирански председник, чији је говор преношен на видео-бимовима, нагласио је:

         "Ционистички режим и ционисти су канцерогени тумор. Ако и само једна њихова ћелија остане на једном педљу палестинске земље, ова прича ће се у будућности поновити", казао је Ахмадинеџад на Дан Кудса.

         Исте агенције су пласирале и да је Ахмадинеџад позвао на јединство муслимана у борби против Израела. А он је дословно изговорио:

         "Очување ционистичког режима је заједничка посвећеност најарогантнијих западних влада".

         Овај дан се обележава у Ирану од 1979. године, последњег петка светог муслиманског месеца Рамазана, када се изражава солидарност са палестинским народом и противљење израелској контроли над Јерусалимом.

         Израел последњих неколико недеља све озбиљније прети да ће бомбардовати иранска нуклеарна постројења како би спречио Техеран да се домогне нуклеарног оружја, док иранска војска упозорава да ће уништити Израел у случају напада.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари