АХМАДИНЕЏАД: Иран може савладати све препреке и без прихода од извоза нафте

ГОВОРИО ПРИЛИКОМ ПУШТАЊА У РАД ДВА ПЕТРОХЕМИЈСКА КОМПЛЕКСА

И ПОРУЧИО ВАШИНГТОНУ И БРИСЕЛУ

        ИРАНСКИ председник Махмуд Ахмадинеџад поручио је САД и Европској унији: „Ирански је народ у стању да савлада све препреке и без прихода од извоза нафте“.

       „И у стању смо и одлучни су у томе, а непријатељи нас неће зауставити. Ирански народ иде у сусрет врхунцима своје славе. Морамо бити у стању да управљамо земљом, а да се не ослањамо на приходе од нафте“, рекао је Ахмадинеџад, приликом свечаног отварања два петрохемијска погона на југу Ирана.

       Том приликом је Вашингтону и Бриселу поручио да санкцијама не могу зауставити економски раст у Ирану. Указао је да су управо та „два пројекта доказ одлучности, економске независности и великог труда иранског народа“.

       „Етилен који ћемо производити у Кавиану - а биће га до два милиона тона годишње - убрзаће развој у тринаест наших провинција, јер ће омогућити додатне пројекте и одиграти велику улогу и у развоју целе земље“, рекао је Ахмадинеџад.

       „Одлучност, знање и тежак рад три су кључна елемента у реализацији овог великог пројекта“, истакао је Ахмадинеџад, нагласивши су све фазе пројекта дело домаћих стручњака.

       „Увоз дела опреме из иностранства није знак слабости, јер би њена производња у Ирану стајала много више. Најважније је то што је највећи део потребне опреме за покретање производње произведен у Ирану“, додао је.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари