АХМАДИНЕЏАД: Спремамо крај западне хегемоније

ИЗЈАВА ИРАНСКОГ ПРЕДСЕНИКА ЗА ВРЕМЕ ПОСЕТЕ ПАКИСТАНУ

         ПРЕДСЕДНИК Ирана Mахмуд Ахмадинеџад објавио је да се он и његова земља припремају за формирање „новог светског поретка”.

         Ирански лидер је боравио у званичној посети у Пакистану кад је најавио долазак „нове ере у историји човечанства” и „крај капитализма” 

         „Сведоци смо развоја новог, тежег система хегемоније и колонијализма који се смртно ухватио за ресурсе на нашој планети и узима данак од свих нас – на овај или онај начин” -упозорио је председник Ирана.

         Према његовим речима, „бивше колонијалне држве и робовласници користе слогане и нове методе на бази старих доктрина владавине и угњетавања”.

         Нови колонијализам лукаво користи међународни финансијски систем да би исисао крв слободољубивој муслиманској нацији, нагласио је Ахмадинеџад.

         „Управо зато што доминирају светским монетарним системом, они нам намеђу своје безвредну папирну имовину и тако систематски пљачкају наше природне ресурсе” - изјавио је он.

         Председник Ирана је рекао да без обзира на све „сплетке империјализма”, наступа ера „новог светског поретка.

         „Наћи ћемо начин да завршимо са хегемонијом, са једностраним акцијама, окупацијама, трком у наоружавању и кршењу суверенитета других држава” - изјавио је Ахмадинеџад.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари