Четворица милијардера критикују Конгрес и Обаму због кризе на граници са Мексиком

ГЕЈТС, БАФЕТ И АДЕЛСОН УДАРИЛИ НА КОНГРЕС САД,

А ТРАМП - НА АМЕРИЧКОГ ПРЕДСЕДНИКА

          ТРОЈИЦА од неколицине најбогатијих Американаца - Бил Гејтс, Ворен Бафет и Шелдон Аделсон - оптужили су Конгрес САД да је урушио „миграциону реформу“.

          Мултимилијардери су се огласили заједничким текстом објављеним у „Њујорк Тајмсу“. Поручили су конгресменима „Америка заслужује више“ и подвукли:

           „Цела ситуација је сада у слепој улици. Више снага се троши на парирање опозицији него на остваривање интереса земље, а то депримира већину Американаца и фактички све који руководе компанијама“.

          Гејтс, Бафет и Аделсон су уверени да и већина Американаца верује да САД могу донети закон који би задовољио како интересе миграната који живе у САД тако и свих осталих грађана. Истовремено су са жаљењем упозорили: „Америчка политика засад трпи поразе на оба фронта“.

          Гејтс и Бафет су подржавали Барака Обама и у првој и у другој председничкој кампањи, а Аделсон је био његов отворени противник. Чак је - да би помогао да Обама не уђе по други пут у Белу кућу - потрошио целих сто милиона долара.

          У све се сада умешао и четврти амерички милијардер Доналд Трамп.

          За разлику од претходне тројице и њиховог „кљуцања“ Конгреса САД, Трамп главним кривцем сматра Обаму.

          По његовом мишљењу, „усељенички проблем на граници са Мексиком може се брзо решити, али Обама показује да га не интересује“.

          Своју позицију формулисао је кратко овако: „Земља која није у стању да заштити своје границе - неће дуго трајати“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари