Демонстранти у Вашингтону најавили почетак „америчког пролећа”

ТРАЖЕ СМЕНУ ОБАМЕ И БАЈДЕНА И ЗАТВАРАЊЕ СВИХ АМЕРИЧКИХ БАЗА ВАН САД

  • Организатор акције – пуковник Хари Рејли – окупио неколико десетина присталица, али планира да покрене 30-40 милиона

         У ВАШИНГТОНУ је одржан први од планираних митинга у оквиру акције „Америчко пролеће”.

         Демонстранти су изашли на улице са паролама „Ухапсите Обаму!” и „Обама је изгубио!”.

         Њихов основни захтев је - оставка Барака Обаме, потпредседника Џо Бајдена, сенатора Хари Рида и других кључних америчких политичара и затварање свих војних база САД у иностранству.  

         Организатор акције „Америчко пролеће” је пуковник Хари Рејли који оптужује Обамину администрацију председника за кршење принципа које су утврдили оснивачи Сједињених Држава.

         Пуковник оптужује америчку политичку елиту за непоштовање устава земље. Према његовим речима, представници свих грана власти доживљавају све обичне Американце, којима су дали заклетву на верну службу, као „непријатеље“ који сметају да политичари реализују своје себичне циљеве.  

         Рејли је обећао да ће под овим паролама ускоро окупити од 10 до 30 милиона људи, тј.  до једне десетине од укупног становништва Сједињених Држава.

         Узгред, сада је на улице престонице САД изашло свега неколико десетина његових истомишљеника. Али, многи од оних који су успели да дођу до Вашингтона да би учествовали у акцији - врло су одлучно настројени.  

         Неки су дошли из веома удаљених делова земље: Аризоне, Ајове и Тексаса.

         Неколико дана пре акције, на сајту „Америчко пролеће” један од корисника оставио је поруку да је специјално дошао на трактору и да је превалио више од 2750 миља за само два дана.

         Неки од демонстраната нису желели да се разиђу до краја дана. Они планирају да у престоници остану дуже време и подигну шаторско насеље. 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари