Казнили велике банке повлачењем 4,5 милијарде долара у штедионице

Српски `грађани послушни` имали би шта да науче од Американаца

  • За само месец дана из великих банака повучено 4,5 милијарди долара и тај новац је уложен у локалне кредитне задруге, а ову акцију извлачења новца подржао је и покрет "Заузми Волстрит".
  • Мале кредитне задруге широм САД у октобру забележиле чак 650 хиљада нових чланова

          ЊУЈОРК, (ФоНет) - Американци руше бакарски систем јер су за месец дана из великих банака повукли 4,5 милијарди долара и новац уложили у локалне кредитне задруге, а ову акцију извлачења новца из великих банака подржао је и покрет "Заузми Волстрит".

          Из филијала америчких великих банака и са њихових банкомата грађани су у последњих месец дана повукли велике количине новца, а та акција је досегла врхунац 5. новембра.

          Тај дан у САД је означен као "Дан банкарских трансфера" и крај једномјесечне акције у којој је новац из великих банака пребациван у мање, локалне кредитне задруге.

          Завршно са 5. новембром, Американци су из великих финансијских институција извадили 4,5 милијарди долара.

          АБЦ њуз је објавио податак да су мале кредитне задруге широм САД у октобру забележиле чак 650 хиљада нових корисника.

          Акцију извлачења новца из великих банака подржао је и покрет "Заузми Вол стрит" који се, између осталог, бори и против банака које су многе људе у кризи оставиле без домова.

          Неколико седмица пре 5. новембра, чак 80 одсто кредитних задруга је бележило повећање броја чланства.

          Само кредитне задруге у Калифорнији су добиле 90 хиљада нових корисника који су на своје рачуне положили око 624 милиона долара.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари